Mic istoric al companiei Opel

opel-monza-concept_100437433_lOpel- unul dintre cei mai vechi producatori de automobile germane, fondat in 1863, astazi face parte din grupul General Motors. Istoria sa incepe cu productia de masini de cusut, iar mai tarziu de biciclete. Dupa moartea lui Adam Opel, fondatorul societatii, firma a semnat un contract pentru a fabrica un automobil cu inginerul Lutzmann Friedrich, iar la inceputul noului secol a inceput productia noului automobil Opel-Lutzmann.

Colaborarea a continuat pana in momentul in care societatea a semnat un contract cu societatea automobilistica franceza Darracq Automobiles. Acesta a reprezentat inceputul productiei noii masini marca Opel-Darracq. Dupa succesul obtinut la prezentarea de la Hamburg a modelului 10/12PS, firma decide sa produca masini mai scumpe. Aceasta nu va dura mult timp, firma intorcandu-se la productia de masini din clasa medie.

Afacerile le-au mers bine fratilor Opel care au trecut la proiectarea unor noi masini.In 1906 contractul cu francezii a expirat. Dar acest lucru nu a avut nici un efect negativ, deoarece Opel era deja o firma solida si nu avea nevoie de nici un ajutor din afara. In anii primului razboi mondial, firma producea automobile militare, dar in tot acest timp inginerii nu au stat degeaba. In 1920 au fost proiectate mai multe modele Opel; din pacate, din cauza inflatiei societatea nu a putut pune in practica aceste planuri.

Se poate spune ca inceputul secolului a reprezentat o epoca de aur pentru societate, care a fost prima care a implementat lantul de productie, iar acest lucru o aseaza in fruntea caselor automobilistice din Germania. Dupa cautari indelungate de investitori, Opel se opreste la General Motors. In curand, firma obtine primul loc in cadrul industriei automobilistice din Europa. Perioada de dupa razboi este caracterizata de faza de restaurare a vechilor fabrici si dezvoltarea unor caracteristici tehnice pentru noile masini.

De-a lungul intregii istorii moderne a marcii Opel, obiectivul principal al societatii este aparatura high-tech ale fabricilor si infrastructurii de asamblare. Aplicarea noilor tehnologii si preturile accesibile au facut ca aceste masini sa fie dintre cele mai bine vandute din lume.

Chiar daca pretul masinilor Opel este foarte convenient, este mai bine sa achizitionam piesele de schimb de la un magazin online piese auto Opel, decat din magazine specializate sau de la centrele care se ocupa de reparatii, care datorita cheltuielilor proprii pot mari preturile cu 15-20%. Acest lucru este valabil atat pentru tamburul de frana, suspensii, sau altele. Si nu conteaza ce marca de masina detineti, fie Mercedes, BMW, sau Volkswagen, costul pieselor de schimb pe internet va fi intotdeauna mai convenabil.