Chipul A7 de pe iPhone 5S

Intr-adeva, cum au tinut sa mentionez si ei, Apple este primul producator de telefoane din lume care sa introduca un procesor pe 64 de biti intr-un smartphone, aducand astfel, utilizatorii iPhone mai aproape de lumea PC-urilor pe 64 de biti. Anand Shimpi de pe site-ul de chip-uri Anandtech a spus ca” este primul sistem pe 64 biti bazat pe ARM(sistem pe chip) disponibil pentru consumatori”.

Chipurile din seria A precedenta de la Apple cat si chipurile ARM de la alti producatori precum Qualcomm au fost mereu pe 32 de biti. Adoptarea acestui model de chip ar ajuta in rularea aplicatiilor si jocurilor care au nevoie de foarte multe date si putere de procesare.

De asemenea, Apple a mentionat faptul ca iOS& are un kernel nativ pe 64 de biti, iar aplicatiile native au fost rescrise pe 64 de biti. In  general, in lumea PC-urilor, procesoarele pe 64 de biti pot gestiona mai multa memorie, astfel, se pot descurca mai bine cu aplicatiile care au cerinte mai mari. Defapt, Apple si-a supradenumit chip-ul A7, un chip pe 64 de biti de clasa desktop(echivalent cu un procesor de pe PC).

In plus, pentru a demonstra puterea chipului A7, Apple i-a adus pe cei de la Epic Games sa prezinte noul lor joc, Infinity Blade 3 pe scena din Cupertino, marti cand au fost lansate cele doua telefoane iPhone 5S si iPhone 5C.Puterea grafica a noului iPhone 5S pare a fi chiar egalabila cu cea a unui Xbox 360 sau a unui Play Station 3.