Lumanari de Craciun – Simbol si semnificatie

Lumanari decorative de Craciun – Simbol si semnificatie

Chiar daca timpul a trecut si luminile din brad au fost inlocuite de la an la an, cred ca este necesar sa intelegeti care este trecutul acestor beculete tot mai mici si tot mai luminoase.

Inca din 1850 se obisnuia pregatirea bradului de craciun dar pe vremea aceea nu existau asemenea beculete, ci luminar intr-o forma cat mai mica care veneau lipite  de crengile bradului cu ceara. Chiar daca nu este inca o data precisa cand au fost inventate luminile de Craciun, se zvoneste ca acestea au fost proiectate cu curca 120 – 130 de ani in urma.

O sa va intrebati care era semnificatia acestor lumini inca de pe vremea aceea, raspunsul este unul foarte simplu. Orice lumina de Craciun inseamna caldura, intelegere si cat mai multa ingaduinta.

Desi acele vechi lumanari de Craciun ce erau folosite pentru impodobirea bradului, acestea au fost inlocuite cu instalatii de iluminat dotate cu toate culorile posibile si cu o lungime ce depaseste numarul zecilor de metri.

In bradul de craciun deasemenea erau folosite drept beteala fasii din argind, dar pe parcurs acestea au fost inlocuite cu staniol si mai tarziu cu ornamentele produse in masa.

Asadar pentru impodobirea bradului trebuie sa tineti cont de cativa factori foarte importanti, precum luminile folosite in decorarea bradului dar si culoarea betelei. Chiar daca acestea au tot mai des culori diferite, pentru cei care vor sa pastreze traditia le recomandam sa foloseasca albul sau gri-ul.