Doctore ! Ajuta-ma sa ma las !

Daca ati ajuns in aceasta situatie, probabil in urma unor analize care au dovedit ca fumul tigarii clasice va provoaca multe neplaceri, atunci inseamna ca trebuie sa faceti ceva cat mai repede posibil. Incercarea diverselor metode individuale, plasturi cu nicotina, guma de mestecat cu nicotina sau chiar apelarea la un psiholog, sunt tot atatea incercari prin care ati decis ca a sosit momentul sa o rupeti cu fumatul nociv. Nu va trebui sa va mirati, atunci cand veti afla in cabinetul medicului personal, al celui specialist sau al psihologului, raspunsul la intrebarea dumneavoastra va fi: „Apuca-te de fumat tigara electronica!”.

In acest moment sunt asemenea specialisti care au inteles ca mare parte din cazurile de fumatori inraiti, nu vor putea ajunge la un rezultat pozitiv in sensul renuntarii, decat prin trecerea treptata, fumand din tigara electronica, si eliminand progresiv nicotina cu care si-au obisnuit organismul de atat amar de timp. Pare ireala aceasta situatie, dar asa cum se spune in popor, „cui pe cui se scoate”. Merita sa incercati aceasta metoda, avand mereu in minte ideea ca tigara electronica este un dispozitiv care va va ajuta sa reunutati la fumat.

Niciodata sa nu ganditi ca tigara electronica o va inlocui pentru totdeauna pe cea clasica, fumand chiar mai mult decat inainte si riscand sa aveti cheltuieli chiar mai mari cu consumabilele acesteia. Timpul va fi cel care va decide daca in domeniul medical, se va ajunge in totalitate sa fie recomandate tigarile electronice, ca si remediu pentru fumatorii de tigara clasica.

Tendinta este evident sper acest demers, medicii fiind din ce in ce mai aproape de a „imbratisa” ideea folosirii unui dispozitiv electronic, in ajutorul dat pentru reducerea si eliminarea completa a riscurile bolilor grave produse de fumul de tigara clasica.

Ca la oricare inceput, ca la orice noutate din oricare domeniu, incet, incet, tigara electronica isi alatura din ce in ce mai multi adepti, oameni din domeniul medical si desigur fumatori pretentiosi care au inteles ca poate exista viata si dupa ce te-ai lasat de fumat, Si nu orice fel de viata, ci una cu mult mai sanatoasa si deshisa oricaror posibilitati in orice directie.