Intrebari pe care trebuie sa ti le pui atunci cand cumperi o saltea

imemory_silver_mattress_4Te-ai hotarat sa iti cumperi o saltea? Este perfect! Inseamna ca ai sanse foarte mari sa iti imbunatatesti intr-un mod considerabil somnul. Daca vrei sa obtii totul de la saltea insa, Expert-saltele recomanda sa iti pui urmatoarele intrebari:

Care este mai buna? O saltea cu arcuri sau una cu spuma?

Cu siguranta, aceasta intrebare a fost, nu de putine ori, pe buzele fiecaruia dintre noi. Salteaua cu spuma pare a avea mai mult succes, cel putin in teorie, insa chiar este asa? Din fericire, raspunsul este simplu: ambele sunt la fel de bune. Fiecare saltea are particularitatile ei si ofera avantajele ei. Daca salteaua cu spuma are tendinta de a urmari forma corpului si de a absorbi miscarile, pentru un confort imediat sporit, salteaua cu arcuri ofera un efect de rezilienta, foarte important si el. Daca vrei o saltea perfecta pentru tine, cel mai bine este sa alegi una cu care esti obisnuit. Practic, daca ai dormit toata viata pe o saltea cu arcuri, este bine sa continui sa o faci.

Conteaza grosimea saltelei?

Cu siguranta, calitatea unei saltele nu este data de grosimea ei. Grosimea este influentata de tipul saltelei. Astfel, o saltea cu arcuri va fi mult mai groasa decat o saltea din spuma. Asta nu inseamna ca salteaua din spuma este de o calitate mai proasta. Daca compari insa, doua saltele realizate cu aceleasi materiale, cu grosimi diferite, cel mai probabil salteaua mai groasa este cea mai confortabila, deoarece dispune de o matlasare mai buna.

Cum testezi calitatea unei saltele?

In teorie, modul in care se testeaza o saltea este simplu: te pui pe ea cateva minute si descoperi daca este sau nu confortabila. In practica insa, daca vrei sa te bucuri de o saltea perfecta, trebuie sa dormi pe ea cateva nopti inainte de a o cumpara. Este unul dintre motivele pentru care comanda online este indicata. Practic, o poti testa o noapte sau doua si daca nu este intocmai ceea ce ti-ai dorit, o poti inapoia. Este bine, totusi, daca ai de gand sa testezi salteaua, sa folosesti elemente pentru a o proteja.

Ce durata de viata are o saltea?

Multi zic 10 ani, altii spun 7 ani si altii spun ca mult mai mult de 10 ani. De regula, orice saltea trebuie sa fie schimbata atunci cand au trecut mai mult de 10 ani peste ea. Practic, exista saltele din ce in ce mai performante, care permit o viata mai lunga. Pentru asta insa, trebuie sa te asiguri ca salteaua pe care dormi este foarte bine ingrijita si ca este de o calitate superioara.