Tabel calorii – Alimente cu putine calorii

La ora actuala in lume populatia se confrunta cu o crestere considerabil de mare in greutate datoritate produselor alimentare nesanatoase si a aditivilor alimentari.

Totodata, un factor ingrijorator care a dus la obezitate este si munca petrecuta in birou. Avand in vedere ca multi dintre noi ne plangem ca timpul nu ne mai ajunge nu observam ca majoritatea timpului il petrecem la calculator.

De aceea, daca vrem sa fim intr-o forma fizica buna si sa nu avem probleme cu sanatatea trebuie sa avem grija ce alimente consumam si sa ne formam un regim alimentar corect.

Foto: amelie.ro

Nutritionistii recomanda un consum mediu pe zi de 2000 de calorii pentru a ne mentine la greutatea normala, insa daca doriti sa dati cateva kilograme jos indicat ar si sa consumati intre 1500-1800 calorii pe zi pe care le puteti calcula confruntand un tabel calorii.

Nu uitati ca trebuie sa aveti cel putin 3 mese pe zi si nu trebuie sa uitati ca micul dejun este cel mai important. Aveti grija cum combinati alimentele pentru a nu avea o digestie alterata si totodata trebuie sa consumati zilnic legume, fructe si 2l de lichide.

Carnea alba de peste sau de pui este indicata in dietele sanatoase, insa puteti consuma si carne rosie adica carne de vita sau carnea de curcan fara gresimi. Incercati sa evitati carnea de porc deoarece este cea mai toxica dintre toate cu un numar mare de calorii.

Dulciurile nu sunt indicate in majoritatea dietelor, insa daca sunteti un impatimit al deserturilor va indic ciocolata amaruie cu peste 70% cacao deoarece va ajuta sa va tonifiati si abdomenul si cel mai important nu ingrasa. Insa nu uitati ca sportul este cel mai sanatos medicament pe care orice medic il recoamnda.