Cum intretii salteaua in mod corect?

descărcare (9)Atunci cand vorbim despre elementele pentru pat, salteaua este , de departe, cea mai importanta. Este adevarat ca structura patului, asternuturile si pernele au si ele importanta lor, insa salteaua este cea care iti sustine intregul corp si este cea care iti ofera confortul de care ai nevoie in timpul somnului si odihna de care ai nevoie.

Daca vrei sa te bucuri din plin de ea si sa iti ofere un somn odihnitor pentru foarte multi ani, trebuie sa stii cum sa intretii aceasta saltea in mod corect.

Cum intretii, asadar, salteaua?

Exista mai multe reguli standard pe care trebuie sa le cunosti, pentur a te asigura ca salteaua este bine intretinuta.  Aerisirea periodica este una dintre reguli. Salteaua trebuie aerisita inclusiv imediat ce a fost livrata, timp ce del putin 4 ore. In felul acesta sunt eliminate mirosurile acumulate in timpul depozitarii si produsul revine la forma sa initiala. Nu este singura data cand trebuie aerisita. Daca vrei o igiena ca la carte, este bine sa o scoti la aer cel putin cateva ore saptamanal. Asta inseamna sa o lasi fara lenjerie sau protectie.

O alta regula importanta este intoarcerea saltelei de pe o parte pe alta. IN prima lnua de utilizare, aceasta trebuie sa fie intoarsa o data sau de doua ori, dupa care frecventa scade, fiind necesara intoarcerea in functie de anotimp.

Nu neglija nici aspiratorul. De 3 sau de 4 ori pe an, salteaua trebuie sa fie aspirata, deoarece in felul acesta poti sa scapi de particulelele de praf si de acarieni. Daca salteaua s-a murdarit, evita sa folosesti produse lichide pentru curatare. O carpa moale din bumbac, inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, poate sa isi faca treaba foarte bine. La contactul cu apa, salteaua poate sa sufere modificari si sa devina un mediu favorabil pentru acarieni. Desi sunt fiinte minuscule, acarienii pot sa produca o multime de neplaceri, generand alergii , mancarimi si chiar astm, asadar, nu ti-ai dori ca acestia sa salasluiasca in salteaua ta.

Intretinerea corecta a saltelei presupune si o protectie corecta in timpul transportului si in timpul folosirii. Astfel, este indicat sa ai mereu o husa de protectie pe care sa o pui pe saltea, deoarece eviti sa o murdaresti si eviti aparitia acestor mici vietati denumite acarieni. Atunci cand transporti salteaua, este bine sa o faci intr-o pozitie cat mai naturala, fara sa o rulezi, deoarece in felul acesta ii poti distruge structura si ii poti strica proprietatile.

O saltea bine ingrijita iti poate oferi toate avantajele de care ai nevoie si un somn perfect, din care sa te trezesti mereu cu zambetul pe buze.