Tratament candida

Candida – Ce este? 

Sunt multe persoane atat din Romania cat si din afara tarii care nu cunosc termenul de ‘candida’. Aceasta este o boala provocata in zona vaginului la femei, iar la barbati in zona penisului. Boala numita Candidoza vaginala sau vaginita este provocata din cauza unei ciuperci numite  Candida Albicans care se afla in corpul fiecarei femei in tubul digestiv, piele si vagin in mod normal.

In cazul in care valoarea normala creste peste limite in zona vaginala apar urmatoarele simptome:

– Mancarimi si iritatii in zona labiilor mici

– Scurgeri vaginale dens – galbui

– Dureri in timpul actului sexual

De multe ori femeile nu depisteaza aceasta boala, doar in cazul in care isi fac un control ginecologic normal ar fi macar o data pe an. Acolo scurgerile vaginale sunt examinate in de aproape pentru a depista daca candida este prezenta. O data in viata 3 din 4 femei din lume se confrunta cu aceasta boala.

Tratament candida

Boala numita Candidoza poate fi transmisa pe cale sexuala, asa ca mai intai de toate trebuie consultat un medic ginecolog pentru a depista sursa care a dus la aparitia ei. Un alt motiv de aparitie a Candidozei este netratarea unor boli mai vechi sau a antibioticelor.

Daca pana acum tratamentul pentru candida nu era unul singur, cativa medici specialisti au scos pe piata un produsul numit Gynofort care se gaseste in magazin la un pret foarte mic. Important este sa consultati un medic ginecolog pentru a va prescrie un tratament pentru candida detaliat. De obicei Candida se trateaza fie cu ovule, creme, spume, gel care sunt introduse in vagin.

In cazul in care Candida a depasit limitele normale in corpul dumneavoastra si aveti o viata sexuala regulata cu un singur partener este indicat sa mergeti impreuna la medicul specialist pentru a urma ambii dintre voi un tratament. In caz contrar, problema poate fi la el si o data tratata candidoza, la primul act sexual neprotejat ea va aparea.