Tulburarile de vedere: o problema a lumii contemporane

Tulburarile de vedere sunt considerate de catre specialisti o problema extrem de serioasa si de controversata a lumii contemporane. Din punct de vedere medical, tulburarile de vedere, cunoscute si sub denumirea populare de vedere incetosata, reprezinta, in cel mai simplu mod, pierderea graduala a capacitatii vizuale.

Specialistii au ajuns la parerea ca vederea neclara survine pe fondul unei mari varietati de afectiuni sau conditii de fond care pot indica o serie de boli de gravitate medie sau usoara.

logo nou optilenDesi complexitatea afectiunilor medicale care produc aparitia vederii incetosate nu poate fi deslusita decat in urma unui control medical amanuntit, totusi studiile medicale releva faptul ca un procent semnificativ al tulburarilor de vedere apar pe fondul unor afectiuni oculare, a imbatranirii, a leziunii oculare, dar si a unor conditii care pot afecta mai multe organe interne sau a diabetului.

Insa, tulburarile de vedere pot ascunde si alte afectiuni de natura neurologica, psihiatrica sau ale sistemului cardiovascular.

Afectiunile oculare: sursa principala a tulburarilor de vedere

Orice modificare constatata de catre pacient in privinta neclaritatii vederii de catre pacient trebuie raportata medicului oftalmolog. In urma invetigatiilor, se vor deslusi cauza exacta a tulburarilor de vedere si chiar se va recomanda un consult suplimentar la alte specialitati medicale, in situatia in care acesta constata ca respectivele tulburari de vedere nu au aparut ca urmare a unei probleme de vedere.

Statistic vorbind, problemele de vedere sunt considerate sursa principala a vederii neclare sau intetosate, iar tratarea acestora se realizeaza in functie de cauza si naturii afectiunii medicale diagnosticate.

In functie de natura problemei, medicul oftamolog va prescrie corectie optica cu o pereche de ochelari de vedere sau un set de lentile de contact moderne, care il va ajuta pe pacient sa focalizeze mai bine imaginile obiectelor situate la departare sau la distanta.

Optilen.ro este unul dintre dealerii importanti din Romania care se ocupa de comercializarea de lentile de contact ieftine, realizate dupa cele mai inalte standarde de catre producatori cu reputatie pe plan modial precum Alcon, Bausch&Lomb sau Johnson&Johnson.

Calculatorul si tulburarile de vedere

Utilizarea excesiva a calculatorului se numara printre cauzele principale ale tulburarilor de vedere. Potrivit statisticilor oficiale, peste 80% dintre cei care petrec mai mult de doua ore zilnic in fata monitorului se confrunta cu simptome care ascund potentiale afectiuni oculare. De aceea, pentru a preveni aparitia tulburarilor de vedere si a mentine sanatatea ochilor, specialistii ne recomanda sa luam frecvent pauze de privit in monitor si  sa ne indreptam atentia catre alte locuri.

Astfel, cel putin odata la 10 minute se impune ca sa iti ridici ochii sau sa iti concentezi privirea asupra unui obiect situat la cel putin 5-6 metri departare in fata ta, macar pentru o durata minima de 10 secunde.

Mai mult, este foarte important sa acorzi o atentie deosebita curatarii regulate a calculatorului. Particulele de praf pot ascunde o serie de microorganisme sau agenti patogeni cu potential alergen ricat, care pot patrunde cu usurinta in ochi!

Infectiile sau alergiile pot produce, la randul lor, tulburari de vedere si pot conduce, in final, la declansarea unor afectiuni oculare grave, precum keratina sau degenerescenta maculara.

De retinut este si faptul ca, cu ajutorul unei perechi de lentile de contact ieftine se pot corecta, fara efecte adverse grave, afectiuni clasice precum presbiopia, miopia, hipermetropia sau astigmatismul.