Taxa de inmatriculare auto – Preturi Noua Taxa la prima inmatriculare

Taxa de inmatriculare auto – Preturi Noua Taxa la prima inmatriculare

Dupa ce am avut o modificare a taxei de inmatriculare cu putin timp in urma, iata ca noua taxa de inmatriculare 2011 a fost schimbata din nou. Guvernul a adoptat o noua lege prin care cei care inmatriculeaza pentru prima data o masina in Romania au o reducere de 33 % din vechia taxa de inmatriculare.

Aceasta lege favorizeaza pe cei care au inscris in ultimii 3 ani o masina in Romania, in acest fel ei isi pot recupera un sfert din banii platiti pentru taxa de prima inmatriculare.

Va avertizam ca taxa de prima inmatriculare nu include toate categoriile de masini. Asadar cu aceasta noua lege nu este sigur ca puteti economisi un sfert din taxa de prima inmatriculare.

Iata ca in acest moment va prezentam care sunt acele categorii de masini ce nu sunt incluse in aceasta noua taxa de prima inmatriculare.

(1) Taxa auto nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt:
a) incadrate in categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica;
c) confiscate sau intrate potrivit legii in proprietatea privata a statului si acordate cu titlu gratuit in conformitate cu prevederile legale in vigoare;
d) destinate competitiilor sportive, definite conform prevederilor legale in vigoare.

(2) In cazul masinilor echipate cu motor diesel prevazute cu filtru de particule, fapt confirmat de Regia Autonoma “Registrul Auto Roman”, cuantumul taxei auto se reduce cu 25%.

Conform celor spuse de catre guvernantii nostri, cei care au masini inregistrate in 2007 trebuie sa plateasca din nou taxa de prima inmatriculare in cazul in care doresc sa vanda masinile pe care le detin.