Calculator taxa auto – noua taxa de poluare

Calculator taxa auto – noua taxa de poluare

Dupa cum bine stiti a fost introdusa noua taxa de poluare iar echipa noastra va prezinta formula pentru a calcula taxa de poluare introdusa de cei din parlamentul Romaniei.

Spre deosebire de celelalte taxe auto aceasta poate fi calculata chiar de dumneavoastra fara a mai avea nevoie sa va prezentati in fata unu ghiseu. Cu o simpla formula puteti calcula taxa auto pentru masinele cu Euro 5, Euro 4 dar si Euro 3. Aceasta formula ce identifica taxa auto de poluare cuprinde cantitatea de dioxid de carbon.

Iata care este formula cu care va puteti calcula taxa auto. Nu trebuie sa efectuati prea multe operatiuni decat sa inlocuiti literele de mai jos cu valorile pe care le detineti d-vs. In acest fel sunteti siguri ca cei de la taxe auto nu va pot pune sa platit mai mult decat trebuie. De multe ori se spune ca socoteala de acasa nu e la fel cu cea din targ, dar multumita acestei formule stiti cu exactitate care este suma de bani pe care trebuie sa o aveti cu d-vs atunci cand doriti sa platiti aceasta taxa auto.

Iata formula de care va vorbeam, si cum trebuie sa efectuati calculele pentru a determina suma de plata.

Suma de plata = [(A x B x 30%) + (C x D x 70%)] x (100 – E)%,  unde:

A = valoarea combinata a emisiilor de CO2, exprimata în grame/km;

B = taxa pentru emisiile poluante, exprimata în euro/1 gram CO2, prevazuta în coloana 3 din anexa nr. 1;

C = cilindree (capacitatea cilindrica);

D = taxa pentru emisiile poluante pe cilindree, prevazuta în coloana 3 din anexa nr. 2;

E = cota de reducere a taxei, prevazuta în coloana 2 din anexa nr. 4;

Va rugam sa va abonati la RSS FEEd-ul nostru pentru a primi informatiile necesare despre alte taxe auto si nu numai. Va rugam sa apasati butonul like si butonul +1 pentru a trimite acest articol tuturor prietenilor din site-urile de socializare pe care le accesati mai des.