Rezultatele finale Testarea Nationala 2011 pentru clasa a VIII-a

La proba pentru limba si literatura romana au fost prezenti un numar de 214.955 candidati.

187.442 dintre elevii ce au participat la Testarea Nationala au primit note intre 5 şi 10, iar 27.510 elevi note sub 5. Toate acestea arata faptul ca in acest an romanii totusi au avut grija sa invete mai mult.

Cei mai multi dintre elevi au reusit sa ia note intre 7 si 7.99 . Acest numar de elevi ajung la un numar de aproape 44.000 in toata tara. Oficial rezultatele la testarea Nationala ne indica si numarul mult mai scazut din acest an ce au obtinut note mai mici de 5.

Multi dintre ei au inceput sa aleaga deja liceele, chiar daca unii nu au reusit sa intre acolo unde is doreau cred ca in acest an seriozitatea a fost pe primul loc in ceea ce consta supravegherea si corectitudinea.

Multi dintre elevi sustin ca nu au putut macar sa intoarca capul sau sa copieze catusi de putin. Lucrul acesta ne bucura si ne face totusi sa speram ca intr-o buna zi, aceste tipuri de evaluare o sa fie la cele mai inalte standarde europene chiar daca am ramas destul de mult in urma si avem de recuperat ceva ani buni.

Rezultatele au putut fi si contestate, dar multi dintre elevi ce au sustinut aceasta proba au remarcat ca mari schimbari nu au putut fi facute.  Chiar daca multi dintre  ei au scris tot felul de perle la bac.