iPhone 5S vine cu Touch ID si o noua camera foto

Pentru a micsora rata de furturi de iPhone, Apple mareste protectia iPhone-ului 5S si a datelor de pe acesta cu un nou senzor de amprenta numit Touch ID.

Acasa este locul in care esti cel mai in siguranta, atat in lumea reala cat si pe iPhone-ul 5S(button Home=acasa?)
Vice Presedintele de marketing de la Apple, Phil Schiller a anuntat marti la evenimentul de lansare organizat de Apple faptul canoul model de terminal produs de acestia, iPhone 5S are incorportat un nou buton Home capacitiv ce are abilitatea de a scana amprenta utilizatorului, lucru care va mari gradul de siguranta al datelor de pe telefon cat si intimitatea utilizatorului.

Senzorul Touch ID este capacitiv si are a o grosime, daca o putem numi grosime de 170 de microni.De asemenea are o rezolutie de 500 ppi( pixeli per inch) si poate scana la 360, lucru care inseamna ca degetul utilizatorului nu trebuie sa fie orientat intr-un anumit mod pentru ca senzorul sa ii detecteze amprenta.De asemenea, Touch ID poate sa invete degete multiple, nefiind limitat doar la amprenta degetului mare.

Un zenzor de amprenta pe iPhone a fost presupus inca din Iulie 2012 cand Apple a cumparat firma de senzori de amprenta si de software de autentificare AuthenTec cu 365 de milioane de dolari.

De asemenea, desenul patrat atat de familiar si prezent pe toate butoanele de Home de pe iPhone-urile de pana acum a disparut, probabil pentru a permite scanneurlui de amprenta de sub buton sa citeasca cat mai bine amprenta utilizatorului.