Frauda PPC – sfaturi de prevenire

Realizarea unui website a devenit in ultima vreme o activitate destul de usor de realizat, dar totusi, cum puteti castiga bani dintr-un site ? Cele mai frecvente raspunsuri sunt: afilierea sau PPC printre care enumeram cel mai cunoscut program la nivel mondial, mai exact Adwords.

Castigurile realizate sunt direct proportionale cu numarul de click-uri pe care un administrator de website le realizeaza intr-o perioada determinata. Chiar daca in momentul de fata operatiuni de click fraud pot fi depistate destul de usor, inca sunt dezvoltate sisteme special realizate ce permit cresterea de click-uri intr-un mod ilegal.

Aceasta operatiune este folosita destul de des, de catre site-urile ce nu inspira incredere sau de catre site-urile precum torrent, streaming sau cracking.

google-adsense-money-2

Multi dintre webmasteri aleg sa influenteze acest numar de click-uri si ulterior castigurile alegand metode mai putin corecte pentru realizarea veniturilor printre care enumeram:

  • Schimbarea de IP si ulterior accesarea reclamelor Adsense;
  • Software de spam ce contin reclame si incurajeaza efectuarea unui click pe reclama;
  • Scripturi ce obliga sa apesi pe reclama pentru vizualizarea continutului dorit.

Acestea sunt cateva din cele mai cunoscute metode de click fraud. Va sfatuim sa nu apelati la astfel de metode, deoarece riscati suspendarea propriului account de publisher. Regulamentul Adsense permite crearea unui singur cont, motiv pentru care va recomand sa lucrati intr-un mod cat mai cinstit si sa incercati sa respectati cat mai mult regulile impuse de catre Google pentru a nu avea nici un fel de surpriza si sa nu riscati inchiderea contului.

In cazul in care ai altre intrebari suplimentare, iti recomand sa folosesti sectiunea noastra de comentarii. Un membru din staff-ul nostru iti va oferi raspunsurile necesare in cel mai scurt timp posibil.