Cum sa alegi cel mai bun mobilier pentru dormitor

Cand vine vorba de mobilier de dormitor, o singura solutie nu se potriveste, in mod cert, tuturor. Urmatorii pasi te vor ajuta sa alegi mobilierul ideal pentru dormitorul tau.

Pasul 1: Ia in considerare dimensiunea dormitorului.

In cele din urma, spatiul disponibil in dormitor va determina cat de multe piese va gazdui sau cat de mari vor fi piesele ce vor fi instalate in aceasta incapere. Noteaza intr-un carnetel dimensiunile din incaperea ta, inclusiv pe cele ale usilor si ferestrelor. Este recomandat ca, de asemenea, sa iei dimensiunile corpurilor de mobilier din magazine inainte de a le achizitiona. Daca hotarasti sa iei mobilier la comanda, ofera-i proiectantului mobilei toate indicatiile si dimensiunile necesare pentru a-ti crea cele dorite.

Pasul 2: Asigura-te ca ai suficient spatiu de depozitare a imbracamintei.

In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu de stocare decat iti ofera dulapul traditional si corpurile cu sertare, poti achizitiona in plus un dulap decoratic. Multe dintre aceste dulapuri necesita un plafon mai mare, asadar asigura-te ca dispui de toate masuratorile inainte de a face cumparaturi.

Pasul 3: Gandeste-te cum folosesti dormitorul.

Daca te uiti la filme in dormitor pe timp de noapte, mobilakoncept iti recomanda achizitionarea unui corp de mobilier special pentru depozitarea televizorului sau a consolei. Daca ai obiceiul de a citi inainte de culcare, ia in considerare un sezlong si o piesa de mobilier cu rafturi.

Pasul 4: Selecteaza designul mobilierului pentru a se potrivi cu stilul dormitorului.

Poate ca iubesti luxul opulent al mobilei antice din lemn masiv, cu multe decoratiuni sculptate, cu margini curbate si cu diferite detalii. Sau, s-ar putea sa inclini catre un aspect mai elegant, mai contemporan, cu linii mai drepte. O alta optiune este de a alege mobila dintr-o anumita era sau dintr-o anumita colectie, cum ar fi stilul cabana sau Hollywood glamour.

Pasul 5: Nu iti fie teama sa amesteci si sa potrivesti.

Cumpararea unui set complet de mobilier, ce contine un pat, o masa de machiaj, o comoda si un dulap, este cea mai simpla si traditionala metoda de a selecta mobilierul de dormitor. Dar, daca preferi un aspect mai eclectic, nu iti fie teama sa amesteci si sa potrivesti piese de la diferite linii de mobilier. Daca amestecarea acestor piese este armonioasa, atunci este minunat!

mobilier la comanda dormitor