Câteva consideratii asupra inelului de logodna

inel de logodnaStiati ca o femeie de-a lungul vieții, își privește inelul de logodna de peste un milion de ori? Nu dorim sa va inducem anxietatea, dar ar trebui sa aruncați un ochi peste un ghid redactat pentru cei care vor să-și ceara iubita în căsătorie.

Inelul de logodna este în esenta o promisiune. Pentru cei ce încă cred, cel puțin. Cererea in casatorie se face cu ceea ce este un simbol, dar si o bijuterie, un dar personalizat si nu foarte usor de ales.

Inelul, pentru cei ce cred, este acela care sigileaza promisiunea care se doreste a fi facuta pe viata. Achizitia este in esenta un bun de valoare. Intotdeauna in functie de posibilitatile materiale, dar fara a renunta la anumite caracterstici exceptionale. Este foarte important sa cereti un certificat care sa priveasca piatra care se achizitioneaza.

Inelul de logodna este simbolul universal al angajamentului si al iubirii adevarate si trebuie sa fie pentru totdeauna, iar prima regula pentru cei care trebuie sa aleaga priveste calitatea. Sunt multi si cei care urmaresc sa achizitioneze pietre care nu sunt implicate in “conflict diamonds”, diamante care provin din zone de razboi si vandute clandestin pentru a finanta lovituri de stat sau actiuni de razboi.

Inelul de logodna nu se refera doar la cel cu diamant solitar. Totusi, diamantul are o semnificatie particulara, incepand de la etimologia cuvantului, care deriva de la grecul adamas, care inseamna indaratnic, invincibil. Este gema cea mai dura si mai rezistenta, este simboul a ceva care dureaza in timp. Pe langa faptul ca este o piatra foarte frumoasa si indestructibila, unii o prefera pentru simbolul de promisiune eterna. Stim toti ca noi nu suntem eterni, dar acela este o bucatica de eternitate pe care doamnele pot sa o poarte pe deget. E un mod de a crede ca cel putin sentimentele pot dura mai mult decat trecerea noastra pe pamant.

Sunt foarte multe persoane care prefera alte geme decat diamantul, in prezent este foarte apreciat safirul, precum cel de pe inelul Printesei Diana, care in prezent se afla pe degetul lui Kate Middleton. O piatra pretioasa este ceva care ramane ca martor al promisiunii facute. Apoi, evident ca fiecare istorie are parcursul sau si depinde mult de gusturile personale ale logodnicilor implicati.

Indiferent de bugetul aflat la dispozitie, niciodata nu trebuie sa se faca rabat la calitate: este mai bine sa va orientati spre o dimensiune mai mica, dar nu se poate economisi la calitatea pietrei. De aceea este important sa alegeti o marca ce garanteza un standard minim de calitate. Unele persoane, pentru a economisi ceva, prefera o banda de diamante mici, in loc de un inel cu o piatra singura. Un inel de logodna, pentru a fi recunoscut ca atare, ar trebui sa aiba montata o piatra de cel putin 0,3 carate: costul minim pentru o bijuterie de acest tip este de 1500-1600 de Euro. Evident, este destul de mult, dar daca ar fi costat putin nu ar fi generat aceeasi fascinatie si nu ar fi avut aceeasi valoare.