Sa mobilam casa in culori deschise

living-2-1_mdxjCasa este locul unde este important sa traim bine nu numai cu alte persoane, dar si cu ambientul circumstant si cu stilul de mobilier ales. De o importanta fundamentala pentru respectarea armoniei, este sa amenajam casa cu culori deschise, care se potrivesc foarte bine oricarui anotimp al anului, chiar si in cele mai friguroase si rigide zile ale iernii, intrucat confera o farama de veselie si de caldura. De aceea, in prezentul ghid vom explica modul cum se poate amenaja o casa cu culori deschise in cea mai rapida maniera si cat mai comprensibil posibil.

Pentru inceput, va trebui sa ne asiguram ca avem la indemana: culori deschise, un ambient relaxant, culori bej sau verde deschis, tesaturi, cuverturi, divanuri si canapele si mobila lacuita.

Inainte de toate, atunci cand se reamenajeaza o casa, primul pas ce trebuie facut este acela de a decide culorile peretilor, care in general este bine sa fie de culoarea alba si trebuie sa se potriveasca cu orice tip de design pe care l-am putea decide ulterior. Aceasta pregatire de baza a peretilor, dar si a pavimentului, ne va permite sa urmam linii foarte precise pentru pozitionarea mobilei, a tesuturilor si a obiectelor de culoare deschisa, deci vivace. Apoi, intr-un ambient domestic pregatit cu culori deschise, si acestea trebuie sa se potriveasca cu contextul, de aceea sunt de preferat culoarea bej sau verde deschis, in cazul in care este vorba de bucatarie sau de living.

Armonia culorilor deschise si vioaie este importanta si pentru a crea un ambient relaxant in dormitor, de aceea dincolo de tesaturile patului, mobila cea mai potrivita este cea lacuita alba sau verzuie, in stilul florentin sau venetian. Toate ambientele locuintei, mai ales locurile luminate precum ferestrele sau balcoanele, se vor utila cu perdele si draperii. In acest caz, folosirea culorilor deschise ne va permite sa creem optime combinatii.

Multe persoane sunt reticiente in a amenaja locuinta cu culori deschise, mai ales cand stilul ales este unul antic. Totusi, sunt unele culori deschise, in tonalitati pastelate, precum rozul antic sau albastru deschis, care se integreaza perfect intr-un stil de acest gen. Si in ceea ce priveste tesaturile si cuverturile, culorile deschise sunt ideale pentru a amenaja in mod vesel si armonios casa. Un exemplu consta in alegerea cuverturilor pentru divane si fotolii, disponibile pe piata in toate culorile si modelele.