Perioada fertila la femei

Perioada fertila la femei – Calculator ziua ovulatiei

Perioada fertila este una dintre metodele sigure aplicate si de medicii de specialitate ginecologi pentru depistarea perioadei sigure de a ramane insarcinata. Desigur, asa cum va spuneam mai sus in cazul in care aveti un ciclul menstrual neregulat cel mai bine este sa apelati la un medic ginecolog.

Calculator perioada fertila la femei

La baza unui calculator pentru perioada fertila la femei sta metoda calendarului, astfel incat puteti depinsta care sunt cele 2-3 zile de ovulatie si mai anume perioada fertila care va este de folos si in momentul in care utilizati anticonceptionale, dar si pentru a ramana insarcinata asa cum v-am spus mai sus.

Cel mai indicat pentru calcularea perioadei fertile acasa le este femeilor care au un ciclu regulat de obicei de 27, 28 de zile. Atunci cand vreti sa incepeti sa va calculati perioada maxim cand puteti ramana insarcinata trebuie sa aveti in vedere data primei zile de dupa menstruatie si durata ciclului menstrual.

Ziua ovulatiei are loc cu 14 zile inainte de menstruatie, iar perioada fertila incepe inainte cu 3-4 zile si se sfarseste cu 1-2 zile dupa ovulatie adica timpul in care ovulul este viabil si pregatit pentru a intra in contact rapid cu spermatozoidul.

Perioada fertila ciclu neregulat

Pentru femeile care au un ciclu neregulat le sunt indicate urmatoarele informatii cu privire la depistare a perioadei fertile. Pe langa metoda calendarului, care este o metoda clasica le este indicat sa verifice periodic temperatura bazale si a mucusului cervical, la care se adauga si un test de ovulatie .

Insa, cel mai indicat pentru femeile care nu au un ciclu regulat este consultul unui medic ginecolog care va v-a informa exact cu privire la perioada fertila.

Daca ti-au placut informatiile oferite de echipa noastra Vena.ro, Aboneaza-te la Newsletter pentru a fi la zi cu toate noutatile direct prin mail.