Mancaruri traditionale de Anul Nou si Revelion
In toata lumea exista traditii legate de preparatele culinare pentru Anul nou si Revelion deoarece se spune ca ceea ce mancam in noaptea dintre ani, ne va influenta norocul, sanatatea si bogatia in noul an.
La romani, dupa cum toti dintre voi stiti, ca preparat principal servit la masa este carnea de porc. Inca de acum sute de ani se spune ca este interzis sa mancam in aceasta zi carne de pasare deoarece va alunga norocul. De asemenea, este indicat sa mancati boabe de fasole, mazare, linte etc. deoarece va aduc bogatie in noul an.
Daca v-ati decis sa preparati cina dintre ani acasa si nu aveti idei ce fel de retete sa preparati, ne-am gandit sa va venim in ajutor cu cateva retete delicioase pe care le puteti gati pentru cei dragi.
Mancaruri traditionale de Anul Nou si Revelion
- Aperitive
Ca si aperitiv puteti prepara urmatoarele mancaruri. Salata boeuf, iar daca credeti in obiceiuri puteti inlocui pieptul de pui cu limba de porc sau muschi de porc fiert. De asmenea puteti prepara si toba, caltabos, carnati cu carne de porc, muschi de porc sau costita afumata, ciuperci umplute etc.
- Fel principal
Felul principal pentru masa de anul nou la romani este friptura de porc. Aceasta poate fi preparata in tigaie, la ceaun sau la cuptor, asozonata cu legume. Daca vreti ca in noul an sa va mearga bine puteti prepara o salata de sezon la care sa adaugati fasole fiarta, mazare sau linte.
- Desert
Desertul la romani in noaptea dintre ani este considerat cozonacul cu nuca sau rahat. De asemenea puteti prepara placinta cu mere, branza, dovleac sau varza, tarte cu fructe, tort cu ciocolata, frisca sau fructe, biscuiti cu ciocolata etc.
Acestea sunt cateva mancarurile traditionale de Anul nou si Revelion la romani pe care le puteti pregatiti pentru familie si cei dragi. Va uram un an nou plin de bucurii, fericire si mult noroc.