Lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti face o firma in Bulgaria

descărcare (3)

Ideea de infiintare firma Bulgaria incepe sa infloreasca in mintea unui numar din ce in ce mai mare de antreprenori romani. Exista motive convingatoare pentru asta, insa intregul proces poate sa fie destul de dificil pentru o persoana care nu stie limba si nu are informatii despre mediul de afaceri de peste Dunare. Tocmai de aceea, cu ajutorul celor de la avocatinBulgaria.com am enuntat o serie de informatii utile pentru cei care doresc sa isi infiinteze o noua firma la vecinii din sud.

  1. Cea mai simpla modalitate de a infiinta o firma in Bulgaria este printr-un avocat din Ruse. Este foarte usor sa se ajunga in Ruse iar avocatii de aici stiu limba romana si engleza, ceea ce face comunicarea foarte usoara.
  2. Este bine sa se faca o paralela foarte atenta intre taxele din ROmania si cele din Bulgaria. De cele mai multe ori in Bulgaria sunt mai mici, insa in anumite domenii exista anumite taxe preferentiale care pot face Romania sa fie mai profitabila.
  3. Procesul de infiintare a firmei este asemanator cu cel din tara. Cei care doresc sa isi faca business-uri peste Dunare au nevoie de o denumire, de un capital social si de actele de identitate.
  4. Birocratia este unul dintre motivele pentru care multi romani aleg sa isi faca firme peste granita. In Bulgaria, spre exemplu, depunerea actelor se face o singura data, la sfarsit de an, nu trimestrial, cum se intampla in Romania.
  5. Infiintarea unei firme in Bulgaria poate sa dureze pana la 20 de zile lucratoare, asadar, daca doresti sa faci acest lucru este bine sa stii la ce trebuie sa te astepti. De asemenea, va trebui sa ajungi personal in Ruse, insa nu de foarte multe ori. La inceput trebuie sa mergi la notar, totusi, pentru specimenul de semnatura.
  6. De multe ori poate sa fie mult mai rentabila achizitia unei firme gata facute decat infiintarea unei firme noi.

Ceea ce este cert este faptul ca o firma noua in Bulgaria se poate dovedi mult mai atractiva din punct de vedere economic pentru romani. Totusi, exista o multime de informatii ce trebuie sa fie insusite iar procesul, desi simplu, poate sa puna probleme. Tocmai de aceea este bine sa se apeleze la un avocat care sa ofere si consultari si sa ajute la obtinerea celor mai bune solutii.