Fursecuri cu lapte condensat
Cine a spus ca laptele condensat nu poate fi folosit si in retetele pentru fursecuri? Cu siguranta nu eu deoarece am o reteta cu ajutorul careia fac niste fursecuri minunate care nu lipsesc niciodata de langa cafeaua de dimineata. Personajul principal in aceasta reteta il reprezinta laptele condensat DeLatte care a devenit nelipsit din bucataria mea. Este necesara o cutie de lapte condensat din care veti putea folosi pentru fursecuri si va va ramane si sa il folositi ca topping sau in alte retete de prajituri.
Ingrediente
- 110 gr lapte condensat,
- 110 gr unt,
- 160 gr faina,
- 1 praf de sare,
- 1 lingurita extract de vanilie.
Pentru decor:
- 100 gr ciocolata alba,
- 1 lingurita ulei.
Mod de preparare:
Pregatirea laptelui condensat : produsul comandat vine ambalat la conserva iar procedura de utilizare a acestuia este una destul de simpla: trebuie sa puneti conserva intr-o oala cu apa, apa insa nu trebuie sa depaseasca inaltimea conservei si sa o tineti la foc mic aproximativ 3 ore. Dupa acest interval veti obtine deliciosul Dulce de Leche.
Pentru reteta de furseuri incepem prin a topiuntul pe care il lasam sa se raceasca putin, apoi il adugam peste laptele condensat si mixam intreaga compozitie pana devine omogena. Peste aceasta adaugam faina, sarea si vanilia apoi continuam sa amestecam. La acest punct compozitia obtinuta trebuie sa fie una nici prea moale, nici prea tare, cu o consistenta lipicioasa. Acoperim aluatul obtinut cu folie alimentara si il lasam la rece la frigider circa 1-2 ore.
Dupa ce l-am lasat la racit luam aluatul si il rupem in bucatele mici de marimea unei nuci si formam bilute pe care le asezam in tava. Cand vor incepe sa se coaca acestea se vor lasa si vor prinde forma pe care toti o recunoastem, specifica fursecurilor. In prealabil tava o vom tapeta cu hartie de copt, iar cuptorul in vom preincalzi la foc mediu.
Introducem tava cu bilutele din aluat si le lasat la copt circa 15 minute pana acestea incep sa se rumeneasca. Le scoatem si le lasam la racit.
Pentru a decora fursecurile pe care tocmai le-am facut, luam ciocolata, adaugam lingurita de ulei si o topim fie la bain-marie sau o introducem la cuptorul cu microunde. Luam fiecare fursec in parte si il scufundam cu partea de sus in glazura de ciocolata.
Aceasta este reteta de fursecuri cu lapte condensat, o reteta pe care trebuie sa o incercati. Partea buna la aceste fursecuri este ca rezista foarte mult timp de cand le-ati facut, astfel incat puteti face cat de multe doriti.
Pofta buna!