Lucruri de urmarit la achizitionarea unei plase de tantari

De regula, atunci cand oameni achizitioneaza plase de tantari , cei de la firmele contractate se deplaseaza pana la locuintele clientilor, pentru a face masuratori profesionale.

Exceptie de la regula fac cazurile in care se solicita o singura plasa; pur si simplu nu este convenabil pentru nicio firma sa se deplaseze pana acolo, in conditiile in care reprezentantii de vanzari pot solicita clientilor sa masoare distantele intre tocuri. Trebuie mentionat ca acest lucru este solicitat doar celor care au nevoie de o plasa de insecte cu balamale si nu si in cazurile celor care solicita plase de tantari tip rulou.

Sigur, in masura in care exista posibilitatea deplasarii pana la locuinta clientului fara ca aceasta sa necesite un consum ridicat de combustibil, firmele contractate trimit un om specializat pentru a face masuratori. De cele mai multe ori insa, reprezentantii de vanzari aleg sa ia o marja de eroare de 1 cm fata de datele prezentate**de clienti, astfel incat in cel mai rau caz, pe tocul exterior sa fie maxim cativa centimetri patrati de plasa in plus. Totusi, clientii se dovedesc a fi de multe ori responsabili, astfel ca plasele livrate se potrivesc perfect ferestrelor termopan pe care acestea sunt montate.

In principiu, indiferent ca doresc sa cumpere o plasa de tantari sau mai multe, oamenii ar trebui sa urmareasca urmatoarele:

  1. timpul de livrare/montare sa nu depaseasca 3-4 zile chiar si in timpul sezonului de vara;
  2. pretul de pe factura sa nu depaseasca 100 de lei per plasa cu balamale;
  3. sistemul de inchidere sa fie pe cat posibil metalic, intrucat cel de plastic se poate rupe destul de usor;
  4. la montare, in baza facturii, sa primeasca si un certificat de conformitate/garantie, care sa poata fi folosit in cazul in care plasele se strica pe cale naturala.

Singurele plase de insecte fixe sunt cele de la geamurile de baie clasice. Din ratiuni evidente, nu e nevoie de instalarea unor balamale pe respectivele geamuri, decat daca ele depasesc dimensiunile clasice (75×75 cm) si doar daca propietarul solicita in mod special acest lucru. Altfel, ele se fixeaza in tocul ferestrelor termopan cu suruburi, urmand ca acestea sa nu mai poata fi miscate de acolo decat cu ruperea plasei protectoare.