Facebook Video Calling – Camera web

Iata ca nu a durat mult timp de la aparitia noului site de socializare Google+ si cei de la Facebook au simtit atacul si au facut si ei imediat acea “noutate” cu care au venit cei de la google. Asul din maneca era Video Calling, o aplicatie dupa parerea mea foarte importanta pentru un site de socializare. Acum ca tot veni vorba de Facebook si Video Calling ar trebui sa va explic cum merge aceasta aplicatie si cum  poate  fi pornita.

Pentru a porni aplicatia ai nevoie sa urmezi urmatorii pasi:

1. Creaza un cont Facebook dupa care trebuie sa te loghezi.

2. Intra pe http://www.facebook.com/videocalling (recomandam Chrome sau Firefox)

3. Apasa butonul Get startedSelecteaza prietenul cu care doresti sa stabilesti o conferita video

4. Dupa ce ai pornit aplicatia, in Chat Box vei gasi o iconita ce arata butonul unei camere web. Apasa pe acel buton pentru a putea stabili aceasta conferinta videoImediat dupa ce ai facut acest lucru, vei primi un file ce trebuie salvat. Acesta poate fi diferit in functie de browser si S.O. pe care il folosesti.

5. Salveaza si Instaleaza acest fisier.

6. Dupa ce ai instalat, trebuie sa restartezi browser-ul pe care il folosesti.

7. Si de aici iti zic distractie placuta !

Cam asta e tot, e destul de simplu si de frumos cum ar zice unii. Eu cred totusi ca este doar o miscare de marketing deoarece in acest mod cei de la Google + nu au cu ce sa se diferentieze. Spre binele unora google plus inca nu este lansat oficial, dar eu cred ca acest “razboi” intre Google + si Facebook nu o sa se termine aici.
Userii acestori site-uri o sa fie cei ce castiga cel mai mult. O calitate mult mai mare si aplicatii mult mai bine alese pot convinge un user sa foloseasca sau nu unul din aceste 2 site-uri.