Schimbare si Propagare DNS si NameServer Instantanee

Schimbare si Propagare DNS si NameServer Instantanee

De multe ori se intampla ca atunci cand efectuati o schimbare de server la site-urile d-vs sa aveti nevoie de o propagare mai rapida a DNS-ului si a nameserverelor.

In primul rand stiu ca nu puteti efectua nici un fel de verificare deoarece nu stiti  daca site-ul d-vs a fost propagat sau nu. Iata cateva metode de verificare a nameserverelor si a DNS-ului.

1. Apasati butonul de Start > Run > scrieti comanda ” cmd ” iar imediat dupa ar trebui sa va apara o fereastra neagra in care sa introduceti urmatoarele comenzi.

  • Prima Comanda este : ” nslookup nume_site.ro “, in mod normal ar trebui sa primiti imediat un raspuns cu IP pe care ruleaza in acel moment site-ul d-vs.
  • Daca comanda de mai devreme nu este pe placul d-vs iata ca mai avem o comanda la care trebuie sa efectuati aceasi pasi pentru a putea digita aceste litere ” ping nume_site.ro ” . Dupa ce ati introdus aceasta comanda pe acel ecran negru ar trebui sa va arate de 3 ori interogarea IP-ului pe care ruleaza site-ul d-vs.
2. Daca considerati ca acest lucru este prea dificil, iata ca va oferim o solutie mult mai usoara pentru a afla IP si NameServer-ul site-ului tau.
Intra pe  http://www.whatsmydns.net/ ! Nu trebuie decat sa introduci URL site-ului tau, dupa care apesi pe botunul SEARCH. In mod normal in maxim 10 secunde ar trebui sa gasesti locatia unde noul tau IP a fost propagat si adresa acolo unde urmeaza sa fie propagat.
Acestei detalii au fost necesare doar pentru o simpla verificare a DNS si a Name Serverelor pe care d-vs le folositi. In cazul in care nu au fost inca propagate va indicam sa folositi urmatoarea solutie.
C: > Windows > System32 > drivers >  etc
In acest folder o sa gasiti un fisier pe nume : Hosts, acesta pentru a putea fi modificat va trebui pornit cu notepad care sa ruleze pe comanda de administrator ” Run as administrator”
Dupa ce ati reusit sa deschideti acest fisier, trebuie sa introduceti noua adresa IP pe care va rula site-ul  si domeniul site-ului, (ex: 191.23.41.54    vena.ro). Continuati cu o salvare manuala iar dupa momentul in care ati salvat acest fisier puteti sa folositi site-ul fara a mai avea nevoie de propagare.