Cum se obtine atestatul de transport persoane

transport-persoane-169103_big (1)Examenul ARR pentru transport persoane este creat in asa fel incat sa asigure transportul de pasageri in conditii de maxima siguranta atat pentru persoanele transportate cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Pentru ca un sofer sa poata efectua transport persoane, acesta are nevoie de certificare speciala eliberat de Autoritatea Rutiera Romana – ARR. Conducatorii auto care doresc sa obtina un astfel de atestat trebuie sa sustina un examen teoretic care se desfasoara pe o durata de 4 ore.

Soferii care au deja permis categoria C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D sau DE si doresc sa practice transportul de persoane trebuie sa obtina un certificat de calificare profesionala initiala – CPI sau un certificat de calificare profesionala continua – CPC, eliberate de Autoritatea Rutiera Romana.

Examenul teoretic pentru obtinerea acestor certificari sunt mult mai dificile decat cele pentru categoriile normale de permis. Chestionarele online pentru testarea cunostintelor transport persoane se gasesc pe ARR.I-DRPCIV.ro si se pot rezolva de orice doritor de atestat pentru a ajuta la aprofundarea cunostintelor si intelegerea notiunilor aplicate in trafic.

Chestionare pentru obtinerea atestatelor de transport marfa si persoane: arr.i-drpciv.ro/chestionare-atestate-soferi.

Cum se desfasoara examenul ARR pentru transport persoane:

Spre deosebire de examenele pentru categoria A, B, C etc dificultatea acestei testari este mult mai ridicata. Pregatirea cursantilor trebuie sa se ridice la standarde de stapanire perfecta a notiunilor de teoriei prezente in programa.

Examenul este organizat pe o perioada de 4 ore si cuprinde 3 parti care testeaza cunostintele cursantilor conform programei.

Prima parte a examenului cuprinde un numar de 100 de intrebari cu 4 variante de raspuns si o singura alegere corecta. Aceasta prima parte se desfasoara pe o perioada de 120 de minute. Atentie! Din totalul celor 100 de intrebari trebuie un minim de 70 de raspunsuri corecte pentru ca persoana examinata sa fie declarata admisa.

A doua si ultima proba a examinarii consta in 6 studii de caz cu cate 20 de subpuncte si un timp alocat de 120 de minute. Pentru a promova aceasta proba este necesar sa se raspunda corect la cel putin 14 subpuncte.

Rezolvarea de chestionare online pentru transport persoane reprezinta o parte de maxima importanta in cresterea sanselor de promovare a examenului chiar sin prima incercare. Pentru a obtine atestatul ARR conducatorii auto trebuie sa parcurga notiuni de: prevenire accidente, mecanica, reglementari transport persoane si reglementari sociale.

Pentru a va asigura un procent cat mai ridicat de promovabilitate a acestui examen este indicat sa parcurgeti cat mai multe chestionare online. Testarile online au ca scop familiarizarea curantilor cu modul de desfasurare a examenului si aprofundarea cunostintelor de legislatie intr-un mod interactiv si usor de retinut.