Cum alegem o saltea potrivita ?

Salteaua este unul dintre obiectele cele mai utilizate de fiecare dintre noi, insa nu toti dormim pe o saltea confortabila, potrivita pana la urma pentru organismul nostru. De cele mai multe ori in alegerea unei saltele ne ghidam dupa pretul acesteia, aceasta metoda fiind total gresita. In primul rand e foarte posibil sa regasim aceeasi saltea la jumatate de pret in alta parte. De acea una din regulile cele mai importante in alegerea unei saltele e sa achizitionam salteaua de la un producator, astfel vom plati valoarea reala a produsului si nu un adaos de cele mai multe ori nejustificat. Evident nu toti avem la indemana reprezentanta unui producator de saltele, insa tehnologia zilelor noastre face posibila comanda online, astfel ca printr-un singur click putem comanda salteaua dorita acasa. Probabil multi vor spune : ,, pai cum fara sa vedem, fara sa incercam?” ,..da, fara, salteaua se poate returna. Evident exista niste repere in a alege produsul pe care il dorim, insa se poate comanda online, fara probleme. Daca exista probleme se returneaza produsul.

Unde putem comanda salteaua ?

Timflex.ro este un producator de saltele autohton, cu o oferta extrem de bogata si diversa, pe langa acestea Timflex va ofera saltele cu posibilitatea de-a le returna daca nu va plac, adica oferta de mai sus.

Ce tip de saltea ni se potriveste ?

Exista multe tipuri de saltele, insa saltelele pot fi incadrate in doua mari categorii :

– Saltele ortopedice, adica saltele tari.
– Saltele anatomice, adica saltelele care iau forma corpului.

Evident am exclus din start saltelele cu arcuri clasice, care in mod normal nu prea se incadreaza in niciuna din categorii. Si asta deoarece, saltelele cu arcuri sunt cele mai instabile, ele isi pot modifica forma chiar si dupa cateva luni.

De ce saltele ortopedice ?

Saltelele ortopedice sunt preferate indeosebi de persoane varstnice, care se simt bine daca se odihnesc pe o suprafata dura. Dupa o anumita varsta coloana vertebrala nu mai poate fi ,, indreptata”, adica o suprafata moale ne va crea un disconfort. In astfel de situatii vom alege o saltea ortopedica sau chiar super ortopedica, cea din urma fiind cea mai dura saltea.

De ce saltea anatomica ?

Salteaua anatomica este construita tot pe un suport ortopedic, insa stratul superior va fi tot timpul unul moale. Adica salteaua va lua forma corpului. Acest gen de saltele sunt in mare parte prevazute cu un strat de memory, sau o spuma mai moale.

Spuma moale, sau stratul de memory sunt cheia acestui tip de saltea, rolul acestui strat special fiind foarte important. Pe langa faptul ca acest tip de saltea ( indeosebi cele cu memory ), ne vor mentine coloana intr-o forma cat mai naturala, sistemul circulator periferic va fi si el protejat. Fata de saltelele clasice, saltelele cu memory mentin o presiune uniforma asupra corpului, astfel nu obtureaza vasele de sange.

In acest moment saltelele pe baza de memory sunt cele mai recomandate de catre specialisti, neexistand nicio contraindicatie. Este posibil insa sa ne obisnuim un pic mai greu cu acest produs, insa o data ce il vom folosi un timp nu vom mai dori sa dormim pe altceva.