Cati ani are Mos Craciun ?

Legenda lui Mos Craciun este patrata de secole, iar acesta era sarbatorit chiar si de stramosii nostri sub numele de Craciun. La ora actuala, obisnuim sa ii spunem Mos Craciun datorita varstei inaintate pe care o are, dar si a aspectului fizic.

Acesta este sarbatorit de toate popoarele si este renumit pentru faptul ca el aduce daruri si bunatati copiilor care au fost cuminti si si-au ascultat parintii.

Cunoscut sub infatisarea unoi batranel cocosat care se imbraca in costum rosu, are barba alba si o burta mare din cauza prajiturilor pe care le mananca, acesta le umple sufletelor copiilor cu bucurie in fiecare an pe data de 25 decembrie.

Se spune ca el vine cu o sanie trasa de reni si cu ajutoarele sale, spiridusii, iar datorita puterilor lui magige reuseste sa treaca pe la toti copii, intrand pe hornurile caselor si lasandu-le cadourile sub brad.

modele imagini mos craciun

In acest an se pare ca Mos Craciun va implini 172 de ani, iar in ciuda faptului ca este o varsta foarte inaintata, acesta isi continua meseria.

Multi dintre istorici, spun ca Mos Craciun s-ar fi nascut in noaptea dintre 24 spre 25 decembrie in anul 1841, fapt pentru care de atunci sarbatoare Nasterii Domnului a inceput sa prinda un alt sens.