Cand este data de Halloween in Romania

Avand in vedere ca sarbatoare de Halloween a devenit foarte celebra in toata lumea, cu siguranta multi dintre noi nu stiu cand se sarbatoreste aceasta zi.

Pentru a va veni in ajutor, am ales sa va prezint un scurt istoric al acestei zile si care este traditia pe care toate popoarele o urmeaza in fiecare an.

Ziua de Halloween se sarbatoreste in noaptea de 31 octombrie, in fiecare an, fiind o sarbatoare fixa care nu isi schimba data. Halloween, una dintre sarbatorile celtice, a fost raspandita in toata lumea de catre irlandezi. Se spune ca in aceasta noapte spiritele rele si spiritele buna sunt libere si umbla pe strari, fapt pentru care trebuie sa ne costumam cat mai inspaimantator pentru a nu fi recunoscuti.

De asemenea, in America copii obisnuiesc sa se costumeze in tot felul de personaje din desene animate, super eroi, vampiri sau vrajitoare, monstri si zombie, umbland din usa in usa cu renumita replica Ne dati ori nu ne dati, pentru a aduna cat mai multe bomboane.

Totodata, parintii isi decoreaza casa cu tot felul de accesorii specifice precum dovleacul sculptarea in  jack-o’-lantern, simbol al Zilei tuturor Sfintilor, panza de paianjen, fantome si tot felul de obiecte inspaimantatoare precum sicrie, zombie si schelete.

Daca sunteti pasionati de aceasta sarbatoare chiar daca traiti in Romania, cu siguranta va veti decora locuinta in stil de Halloween si veti merge costumat la o petrecere de Halloween super tare. Happy Halloween!