Balonul de Aur 2011

Balonul de Aur 2011

Pe data de 9 ianuarie 2011 in Elvetia la Zurich a avut loc o gala unde s-au intalnit cele mai cunoscute personaje din lumea fotbalului, atat masculin cat si feminin. Piata de zboruri a primit un mic boom cu acest eveniment, multe persoane cumparandu-si bilete de avion ieftine pentru acea zi.

Luis Nazário de Lima “Ronaldo”, grasutul Ronaldo a avut onoarea de a premia in acest an Balonul de Aur 2011 la fotbal masculin. Ciudat, un brazilian sa acorde premiul unui…argentinian: Leo Messi. Cum toata lumea se astepta, inca de cand a cucerit cu echipa de club FC Barcelona Liga Campionilor sa ia acest ravnit premiu.

Este al treilea an la rand, o performanta care ii apartinea lui Michel Platini pe vremea cand juca la marele Juventus Torino, Marco van Basten in perioada petrecuta la Milano sau Johan Cruyff la Barcelona.

Leo Messi a fost intr-un grup de 3 jucatori pe care capitanii nationalelor si selectionerii au avut de ales: Leo Messi, Xavi Hernandes, Cristiano Ronaldo.

“Este o mare onoare pentru mine. Simt aceleaşi emoţii la fiecare gală. Trofeul nu îmi aparţine, ci îl dedic întregii echipe. Cu siguranţă că îl voi împărţi cu Xavi”, a spus Lionel Messi la mica conferinta de presa dupa ce a primit Balonul de Aur 2011.

Lionel Messi a mai candidat si la executia anului 2011 in fotbal, reusita din meciul cu Arsenal Londra(a castigat Neymar), dar si in atacul anului 2011 unde a fost ales alaturi de Wayne Rooney si Cristiano Ronaldo.

Echipa anului 2011 aleasa de FIFA si jurnalistii de la France Football
Iker Casillas  – Daniel Alves, Gerard Piqué, Nemanja Vidic, Sergio Ramos  – Xabi Alonso, Xavi, Andres Iniesta  – Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Wayne Rooney .

De mentionat ca acest jucator a jucat in cariera doar la FC Barcelona si a anuntat de nenumarate randuri ca vrea sa joace doar la echipa “bleau-granna”din Europa, iar spre sfarsitul carierei sa se intoarca in tara natala, Argentina.

Singurul trofeu care ii lipseste din palmares este Cupa Mondiala, dar in 2016 poate sa o obtina chiar in America de Sud, dar se desfasoara la marea rivala, Brazilia.