Versuri Aseara pe-nserate – Colinde de Craciun

Colindele de Craciun sunt o traditie Romaneaca, folosite de copii pentru a transmite tuturor locuitorilor ca in noaptea de 25 decembrie Domnul Iisus Hristos s-a nascut.

Craciunul in stil romanesc este unul dintre cel mai frumos din lume, deoarece oamenii traiesc cu adevarat in aceste zile, se bucura si se straduiesc ca totul sa fie perfect.

Pe langa curatenia de Craciun, prepararea bucatelor culinare precum friptura de porc, salata boeuf, carnati, caltabos etc, impodobirea bradului si a casei, asteptarea lui Mos Craciun si mersul la biserica, parintii ii invata pe copii din timp colinde de Craciun cu care sa mearga la rude si prietenii pentru a le transmite o urare de Craciun traditionala.

Foto: bogdantudose.com

Foto: bogdantudose.com

In ziua de astazi, putini copii mai exista pentru a merge cu colindul, insa daca sunteti o persoana care iubeste traditiile si nu doreste ca acestea sa se piarda, ne-am gandit sa va oferim versurile de la un colind de Craciun usor, care poate fi invatat imediat.

Versuri colinde de Craciun – Aseara pe-nserate! 

” Aseara pe-n serate
Fecioara Maria
In Viflaim cetate
Salasuind sosea.

Si fiind obosita
Salasul il cerea
In Viflaimul mare
Nimeni nu o primea.

Si intre animale
Pe fanul uscat
Nascu-se PreaCurata
Un fiu de imparat.

De-atunci in orice seara
Se aud colindatori
Colinda lor duioasa

Rasuna pana-n zori! ”

In ceea ce priveste rasplata copiilor care vin cu colindatul s-a schimbat de la an la an. Daca acum 20 de ani copii se bucurau sa primeasca colaci si prajituri de casa, se pare ca acum acest lucru nu prea se mai intalneste, iar majoritatea adultilor le ofera celor mici bani, cu care sa isi poata cumpara ceea ce isi doresc.

Daca v-au placut informatiile oferite de catre noi, nu uitati sa apasati butonul de LIKE pentru a distribui articolul si prietenilor vostri de pe reteaua de socializare Facebook.