Poze si imagini cu Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro este cel mai cunoscut fotbalist portughez la momentul actual. S-a nascut la data de 5 februarie 1985 in Funchal,Madeira iar in prezent joaca pentru formatia spaniola Real Madrid, fiind si capitanul echipei de fotbal a nationalei Portugaliei. Si-a inceput cariera de mic copil , tatal sau l-a inscris la fotbal, la un club din Lisabona. La varsta de 9 ani era deja purtat de nume celebre pentru un transfer. In bibliografia sa, se remarca faptul ca de la varsta de 3 ani a inceput sa aibe o pasiune pentru minge. Ea s-a accentuat in scoala generala fiind un mare fan al echipei Benfica Lisabona. Prima lui club la care a jucat a fost Andorinha, la varsta de 6 ani. A ajuns sa semneze cu Sporting Lisabona dupa un trial de trei zile de probe.

Cel care l-a propulsat in fotbalul mare a fost romanul Ladislau Boloni. Acesta la promovat la echipa pe care o antrena atunci, Sporting Lisabona. Astfel, el a fost promovat de la juniori la echipa mare. A jucat 25 de meciuri in care a inscris numai 3 goluri. Dandusi seama ca are un potential grozav, stafful Sportingului au inceput sa-i acorde o mai mare atentie. A fost remarcat mai intai de tehnicianul lui Liverpool FC , Gerard Houllier dar transferul nu s-a realizat deoarece era prea tanar si necopt. In vara anului 2003 Sir Alex Ferguson a pus ochii pe el, dupa o partida amicala intre Manchester United si Sporting Lisabona.

Este detine recordul celui mai mare transfer din istoria fotbalului si anume 94 milioane de euro. In prezent joaca la echipa spaniola Real Madrid iar in cele 105 meciuri pentru care a jucat, a marcat nu mai putin de 100 de goluri. Precedentul sau transfer, de la Sporting Lisabona la Manchester United a fost doar pentru 12,24 milion de lire sterline, deci este o diferenta imensa, un profit urias al celor de la Manchester United, intr-o perioada de 6 ani.