Poze si imagini cu cai

Ne-am gandit sa va familiarizam cu aceste animale minunate, numiti cai. Istoria cailor incepe cu rasa hyracotherium, care traia acum circa 50 de milioane de ani. Era foarte diferit fata de caii pe care ii cunoastem noi, avand dimensiunile unei vulpe, iar in loc de copite, avea degete. Aceasta rasa a evoluat in rasele de cai pe care le cunoastem noi in prezent. Caii au fost animale salbatice ce erau vanati pentru pielea si carnea lor. Insa odata cu emanciparea speciei umane, acestia l-au domesticit. Astfel, din anul 3000 i.Hr oamenii au inceput sa-i imblazeasca, in prezent fiind foarte utili gospodariilor de la tara. Rasa de cal s-a raspandit pentru prima data in America de Sud, Asia, iar mai apoi Europa si Africa. Ei sunt folositi in agricultura, pentru transport, pentru sport, diferite concursuri si pariuri sportive.

 

 

Daca aveti de gand sa va faceti o ferma pentru crestera cailor, trebuie sa aveti cateva informatii despre ingrijirea acestora. Ei au nevoie de o foarte mare atentie si ingrijire, pentru a putea fi educati in mod corespunzator. Inainte de cumpararea unui cal, trebuie sa va interesati despre caracterul acestuia.

Ei au nevoie de apa si hrana constant. Copitele lor trebuiesc ingrijite si curatate odata la 8 saptamani maxim, trebuie sa-l duceti la veterinar anual, pentru depistarea diferitelor boli de care s-ar putea imbolnavi. Trebuie sa va asigurati ca sunt bine ferici de fenomenele naturii : ploaie, frig, vant, ninsoare etc. deoarece sunt foarte sensibili.