De unde vine Mos Craciun ?

Mos Craciun este un personaj foarte iubit de catre cei mici deoarece se spune ca el aduce daruri si indeplineste dorintele copiilor care au fost cuminti pe parcursul anului.

Exista si o legenda a acestuia care intr-o seara de 25 decembrie, cand Craciunita a primit-o pe Fecioara Maria, acesta s-a infuriat foarte tare taindu-i mainile, insa Fecioara Maria a facut o minune si i le-a lipit la loc.

In acel moment el si-a dat seama de pedeapsa nedreapta care i-a aplicat-o sotiei sale si de bucurie ca nu a patit nimic a impartit daruri tuturor slugilor sale. Momentul in care Mos Craciun vine pe la casele copiilor se intampla in noaptea dintre 24 spre 25 decembrie si se spune ca este foarte greu de surprins atunci cand lasa cadourile deoarece face o magie, iar copiii adorm imediat.

Sunt sigura ca multi dintre voi va intrebati de unde vine Mos Craciun, fapt pentru care m-am gandit sa va ofer cateva informatii. Chiar daca exista diferite traditii despre Mos Craciun in toata lumea, acesta este considerat un personaj batran cu barba alba, cu burta si imbracat in rosu.

casa lui Mos Craciun

 

In talie poarta o curea, in picioare cizme negre, in cap o caciula rosie cu mot alb, iar in spate duce un sac plin de cadouri pentru copii. Pentru a ajunge in toata lumea, Mos Craciun are o sanie magica trasa de reni, iar ajutoarele lui care impart cadourile sunt spiridusii imbracati in verde, rosu si alb.

De unde vine Mos Craciun?

Mos Craciun a devenit celebru pentru prima data in Norvegia, insa se spune ca acum el traieste in Finlanda, in Laponia si la Polul Nord. Acolo el ii asteapta in fiecare moment pe vizitatori primindu-i cu prajituri si daruri. Are o casa decorata cu luminite colorate, brazi impodobiti, iar afara este parcata sania impreuna cu renii.