Cum alegem sa vedem un film bun

Indiferent de frecventa cu care facem asta, trebuie sa recunoastem ca ne uitam cu totii la filme, chiar daca unii le urmaresc mai rar, din lipsa de timp, sau ca nu le urmaresc in intregime. Unii dintre noi isi permit sa vada mai multe filme pana se hotarasc la care sa se opreasca. Din pacate, nu toti suntem dispusi sa facem asta si trebuie sa gasim o cale pentru a nu ne pierde timpul si eventual banii, daca mergem la cinematograf, cu filme care nu merita.

In principiu, lucrurile par simple. Ne putem interesa de cele mai bune filme noi pe site-uri de recenzii. Multe dintre acestea le ofera posibilitatea vizitatorilor sa voteze si astfel sa ne ofere un feed back suplimentar. Marele dezavantaj e ca in mare parte vizitatorul voteaza emotional, fara a vedea filmul. Ii place un anumit actor si acest lucru e suficient pentru a ii da o nota mare filmului.

Desi astfel de site-uri nu pot certifica faptul ca o sa ne placa un anumit film, ele ne ajuta sa ne formam o baza de informatii legate de o anumita productie, pe care completand-o cu alte date sa putem lua o decizie.

Vizionarea trailerului este si ea importanta desi ne poate insela de foarte multe ori. Acest lucru se intampla cel mai des in cazul filmelor de actiune. In principiu, trebuie sa ignoram scenele de actiune si sa ne uitam la povestea pe care incearca sa ne-o spuna acesta si eventual la vestimentatie, decoruri si calitatea imaginii.

Trebuie tinut cont de faptul ca filmele cu bugete mari de promovare au in spate profesionisti care incearca sa ne vanda ceea ce ne dorim sa primim insa produsul final este de putine ori cel pe care il asteptam. Faptul ca un film este promovat intens ar trebuie sa cantareasca foarte putin in luarea deciziei de a il vedea.

Atunci cand ne uitam la actori, nu ar trebui sa luam in calcul doar calitatea lor ci si alte aspecte cum ar fi cat de des sunt cautati de producatori si daca sunt consecventi cu o anumita directie. De foarte multe ori actorii foarte buni sunt nevoiti sa accepte productii cu mult sub nivelul lor pentru ca nu au alte oferte sau pentru ca nu le pasa prea mult de ce o sa se intample mai tarziu.