Care sunt facultatile care te pot directiona spre un job bine platit?

our-students

Multe dintre facultatile din Romania sunt catalogate a fi adevarate fabrici de diplome, in conditiile in care foarte putine companii fac angajari direct de pe bancile scolii. Problema este ca in cele mai multe cazuri, informatiile oferite de facultati nu sunt in concordanta cu ceea ce se intampla in prezent pe piata muncii. Acest lucru duce la locuri de munca prost platite, la oameni frustrati de faptul ca au pierdut foarte mult timp pe bancile scolii fara rezultat si la o societate nu tocmai sanatoasa.

Totusi, exista si facultati care te pot propulsa spre joburi bine platite. Este adevarat ca sunt facultati grele si nici aici nu este totul roz in ceea ce priveste oportunitatile de la sfarsitul examenului de licenta. Totusi, cei care le termina pot spune ca au o viziune ceva mai larga.

Care sunt, asadar, cele mai bune facultati pentru cei care cauta joburi bine platite?

  • Facultatea de informatica. Majoritatea companiilor au nevoie de programatori. Internetul nu mai este de multa vreme un moft, ci a devenit un spatiu in care majoritatea firmelor isi desfasoara o parte din activitate. Un proaspat absolvent al facultatii de informatica poate sa castige sume destul de mari, chiar si in Romania. Salariile de baza incep de la 5-600 de euro si cresc la 2-3000. In afara tarii, remuneratia lunara ajunge chiar si la 5000 de euro.
  • Arhitectura. Facultatea de arhitectura genereaza foarte multi profesionisti care au salarii extrem de bune. De cele mai multe ori, aceasta facultate te pregateste pentru o viata de freelancer, in conditiile in care multi arhitecti au propriile afaceri. Este o facultate foarte grea, in care trebuie sa ai viziune si sa muncesti foarte mult, insa odata ce ai terminat-o poti sa te bucuri de o cariera de succes.
  • Constructiile de masini. Nu este o facultate care sa fie foarte populara, insa cu toate astea, toata lumea conduce o masina. Firmele de piese auto, uzinele de masini si chiar si service-urile auto au nevoie de ingineri. Un debutant in acest domeniu are salariul de baza de peste 700 de euro, iar cresterea este una foarte rapida.
  • Facultatile care te pregatesc pentru un job in industria alimentara. Toata lumea mananca, asadar, tot ceea ce inseamna job in industria alimentara poate sa insemne o remuneratie foarte buna.
  • Medicina. Doctorii sunt foarte apreciati, facultatile de medicina fiind extrem de cautate de toti cei care sunt pasionati de organismul uman. Indiferent ca este vorba despre medicina generala, chirurgie sau stomatologie, castigurile financiare pot fi consistente. Este adevarat ca un loc de munca in domeniul medicinei poate sa fie extrem de stresant si sa genereze multe momente neplacute, insa exista si momente de multumire profesionala.

Desi aceste domenii sunt extrem de cautate, este posibil sa nu ai o afinitate pentru ele si sa nu le poti practica. Pana la urma insa, indiferente de domeniul pe care il practici poti avea succes si poti castiga suficient de multi bani. Ceea ce este de retinut este faptul ca trebuie sa faci o facultate in care sa inveti, in asa fel incat sa fii pregatit pentru piata muncii