Buchete de flori in dar, prin serviciul de livrare flori Bucuresti

Obiceiul de a da buchete de flori este foarte vechi. Oamenii, special instruiti in meseria de a face buchete de flori, exista inca de pe vremea imparatilor. Acestia prezentau buchete de trandafiri doar oficialilor guvernamentali investiti cu putere. In timpul domniei imparatului roman Nero, un numar mare de buchete de flori, care au fost cultivate special pentru sarbatori, au fost aduse oaspetilor.

Crizantemele si bujorii au fost onorate in special in est. Si in secolul al XVII-lea, doar cu trei  lalele a fost cumparata o casa in Amsterdam pe Canalul Grande. Pe peretele casei exista o inscriptie corespunzatoare.  Aceasta floare a devenit mai intai un simbol al iubirii, apoi a fost cultivata in Olanda.

livrare-flori-la-domiciliuBuchete de flori aniversare

Astazi, trandafirii sunt printre florile preferate, fiind prezentate fetelor si femeilor ca un semn de dragoste si a respectului. Acum aproape orice cadou pentru o femeie este insotit de un buchet de trandafiri. Femeile asteapta flori in fiecare clipa. Un buchet de flori simbolizeaza tandrete, iubire, primavara, renastere. Probabil, de aceea oricarei doamna ii place sa primeasca flori si accepta aceste daruri cu tremuraturi.

Deja nimeni nu-si mai aminteste exact cum au aparut trandafirii. Insa, este cunoscut cu certitudine, ca aceste flori sunt daruite de multa vreme. La inceputul secolului al XIX-lea, au fost daruite actritelor. Din stadiul teatral, traditia de prezentare a buchetelor a inceput sa se raspandeasca in toata lumea.  Acum, a da buchete de flori inseamna a exprima dragostea sau bucuria, a felicita pe cineva, a cere scuze, a face o  aluzie, intr-un cuvant, pentru a demonstra relatia speciala.

Limbajul florilor la florarie online

“Limba florilor” a fost cunoscuta oamenilor in secolul trecut. Florarii de la Floraria de vis  stiu ca inseamna culoarea florilor,  si pot sa te invete cum sa oferi buchete de flori cu care sa te exprimi sentimente  fara cuvinte.  Cateva dintre cunostintele lor, uitate de multi, au fost pastrate de la o generatie la alta,  iar acum sunt oferite clientilor care comanda flori online Bucuresti. Iata care sunt unele dintre aceste cunostinte:

  • Nu doar femeile primesc trandafiri, ci si barbatii, chiar daca lor le sunt prezentate cel mai ades garoafe.
  • Barbatilor nu li se ofera buchete de flori doar la ziua lor de nastere, ci si cu ocazia oricarui eveniment.
  • Femeile casatorite sau la o varsta respectabila sunt nepotrivite pentru a primi un buchet de trandafiri rosii. Un astfel de cadou este echivalent cu o declaratie de dragoste.
  • Un simbol al nevinovatiei si al puritatii este buchetul de trandafiri albi, care sunt egali cu cei pentru mirese.
  • Un buchet de flori poate fi prezentat in orice ambalaj elegant.
  • Daca o familie a venit la o petrecere, atunci barbatul este cel care trebuie sa ofere buchetul de flori.
  • Daca buchetul de flori nu va fi dat in hol, adica usa nu a fost deschisa de sarbatorit, ci de rudele lui, atunci trebuie sa scoti mai intai florile din ambalaj si apoi sa le prezinti.

Adam si  Eva,  in Paradis, au fost inconjurati de multe flori frumoase. Dupa cadere, oamenii au pierdut Paradisul si au fost nevoiti sa traiasca in conditii terestre. Eva a ratat Edenul. Adam nu se putea uita linistit la tristetea frumoasei Eva si a inceput sa caute pretutindeni flori, la fel de delicate ca si ea. Dupa nenumarate zile de mers pe jos in padure, Adam a intrat in curte. El a fost surprins si incantat, cand  ochii sai au vazut flori minunate, frumoase, ca iubita lui. A strans un intreg buchet de flori parfumate si i l-a oferit Evei. De la acele vremuri biblice, obiceiul de a da buchete de flori a fost pastrat. In parte, aceasta legenda ofera un raspuns la intrebarea de ce femeile doresc sa primeasca buchete de flori in dar.