Cum este cu rana de abandon in viziunea lui Pera Novacovici?

Rana de abandon ne ghideaza reactiile pe care le avem in relatii ( toate relatiile nu doar cele de cuplu) mai mult decat credem.  Pera Novacovici explica mai bine despre cum se manifesta aceasta in relatiile noastre.

“Exista multe aspecte ale vietii care printr-un fel care mie mi se pare suspect, au fost scoase din discutia pe care o avem intre noi zi de zi.

Cand stam la cafea, vorbim de iphone, de Dragnea, de Vocea Romaniei, de Game of Thrones si CIUDAT, nu vorbim despre traume din copilarie, complexe de inferioritate, esecuri care ne-au știrbit increderea in noi, care sunt adevaratele surse ale implinirii si fericirii ca stare de a fi pe termen lung.

Si nu le vorbim pe cele din urma nu pentru ca sunt mai dificile decat primele.

Rana de abandon nu este un subiect mai complex decat era Bianca Dragusanu cand aparea peste tot, DIMPOTRIVA.
Si totusi, rana de abandon sau multe alte procese sufletesti si psihologice profunde ne afecteaza viata in fiecare clipa mai mult decat o vor face politicenii, economia, societatea, ”vedetele” zilei in oricare moment al vietii noastre.

Sa intelegi de ce simti ceea ce simti, de unde vin gandurile si cum apar comportamentele tale, e o munca mai urgenta si folositoare decat alte 90% din activitatile triviale pe care le desfasori zilnic si totusi, acestea sunt subiecte lasate pe mana ” specialistilor”.

tu-esti-activa-sau-sedentara-afla-ce-dieta-ti-se-recomanda

Cu alte cuvinte, ne declinam responsabilitatea lumii noastre interioare si apoi cand vine dezastrul prin boala, cearta, minciuna, despartire, nefericire, depresie, ura, tradare….

…ne dam seama ca raspunsul nu -l are Liviu, Bianca si nici Jamie Lannister si ca singurii care pot face munca interioara, suntem noi.

Doar ca noi, din cauza neglijentei, suntem la nivel de gradinita si e nevoie sa invatam abecedarul sufletului si al psihologiei proprii.

Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Sa inveti ce inseamna o relationare sanatoasa cu oamenii de langa tine e una din cele mai urgente si pretioase munci pe care o putem face pentru fericirea sau nefericirea de zi cu zi depinde de asta: cum ma simt eu cu mine, cum ma simt eu printre altii.

De aici pleaca si sanatatea si cariera si banii si tot ceea ce eu imi doresc. Pentru ca prin si cu oameni se intampla prosperitatea si abundenta pe pamant.

Am lasat pe mana ”specialistilor” cea mai pretioasa comoara a noastra: sufletul propriu. Cine poate fi expert in privinta propriului
suflet mai bine decat mine?

Cele mai mari crime impotriva umanitatii s-au intamplat cand oamenii au obosit sa mai fie responsabili si au dat puterea unui ” lider”.

Tu pe mana cui iti lasi sufletul?”

https://www.facebook.com/personalitatealfa