Webmaster Tools – Google statistics

Ce este Webmaster Tools ?

Webmaster Tools este o pagina creeata de cei de la Google ce te ajuta sa vezi randamentul site-ului tau. Acest catalog cu informatii te ajuta sa afli cum stai cu pozitionarile tale in motorul de cautare google si nu numai. Cu webmaster tools poti impoarti controlul linkurilor tale in mai multe categorii cu obiective diferite.

Webmaster Tools este impartit in

– Site configuration

– Your site on the web

– +1 Metrics

– Diagnostics

– Labs

Dupa parerea mea este destul de complex si te poate ajuta foarte mult intr-o analiza facuta asupra site-ului pe care il detii. Acum ca tot veni vorba despre aceste categorii cred ca ar fi cazul ca acestea sa fie analizate fiecare in parte.
Webmaster Tools – Site configuration
Aceasta categorie iti prezinta informatiile legate de sitemap si linkurile pe care motorul de cautare Google a indexat pana in acel moment. Poti vedea care sunt Crawler Access si sitelinks ( link-urile ce apare sub siteul tau in anumite cautari in Google).
Webmaster Tools – Your site on the web
Aceasta categorie iti prezinta cu exactitate care sunt cautarile cele mai bine referitoare la siteul tau si nu numai. Ai ocazia sa vezi keywordurile cele mai importante si cele mai folositoare pentru siteul tau. In plus conform ultimului upgrate facut de cei de la Google aceasta categorie iti prezinta si  directia cuvintelor cheie de pe siteul tau.
Mai exact aceasta pagina iti arata daca cuvintele cheie se gasesc cu usurinta in cautarile vizitatorilor tai sau nu. Cele mai bune afisari sunt afisate si poti vedea cu exactitate ce ar trebui sa modifici si ce nu.
Webmaster Tools – +1 Metrics
Dupa cum bine stiti in curand acel Like cu care sunteti obisnuiti o sa devina noul +1. Mai precis cei de la google au reusit sa creeze un nou site de socializare ce o sa aiba in principiu acest buton. Aici poti vedea activitatea vizitatorilor tai si daca acestia au apreciat articolul scris de tine sau nu.
Webmaster Tools –  Diagnostics & Labs
Aceste doua categorii sa zicem ca nu sunt asa de importante decat celelate, dar cu siguranta te pot ajuta atunci cand siteul tau intampina o mica problema. Diagnostics iti prezinta care sunt erorile si acei virusi virtuali cu care siteul tau se poate confrunta. In aceasta categorie ai ocazia sa vezi si sa verifici daca siteul tau contine sau nu aplicatii pe care tu nu doresti sa le publici sau care au fost introduse in hostul tau fara aprobarea ta.