Student in Bucuresti? Unde stai?

descarcare-64Pentru un tanar de 18 ani care isi schimba total viata, mutandu-se intr-un oras mare pentru studii, totul este la superlativ. Noii prieteni, noua scoala, cluburile, suflul strazii, numeroasele activitati ce pot fi facute sau simplul fapt de a locui departe de parinti, totul este atractiv si impresionant. Pentru a te putea bucura de toate astea, trebuie sa ai, in primul rand, unde sa locuiesti. In Bucuresti exista mai multe optiuni, fiecare cu avantajele si dezavantajele lor.

Poti cumpara o garsoniera

Exista o multime de garsoniere de vanzare Bucuresti care iti pot asigura o locuinta ideala. Este adevarat ca iti vei pune parintii la o cheltuiala destul de mare, care implica rate lunare si un avans consistent. Privind pe termen lung, este cea mai buna optiune pe care o poti adopta. In timp, garsoniera va deveni o reala valoare si in momentul in care vei reusi sa iti cumperi o alta casa, va putea fi valorificata prin inchiriere. Este intotdeauna bine sa ai proprietati!

Poti inchiria o garsoniera

Evident, chiriile sunt cele mai populare printre studenti. Din fericire, exista o multime de garsoniere de inchiriat Bucuresti , multe dintre ele avand preturi rezonabile. Daca nu iti permiti 200 de euro lunar, poti intotdeauna sa iti cauti un coleg de camera. Vei simti placerea facultatii mult mai bine alaturi de un ” coleg de suferinta” si vei economisi suficienti bani. O chirie nu este o investitie pe termen lung, insa. Iti poate oferi, totusi, un mediu normal pentru studiu si sansa de a te dezvolta corect.

Poti sta in camin

Caminul este extrem de popular, pentru ca inseamna socializare. Daca alegi sa stai in camin te supui unor conditii ceva mai grele, insa te bucuri de prezenta unui numar urias de colegi. Viata de camin este frumoasa si lasa o puternica amprenta asupra studentului. Motivele pentru care ar trebui sa iei in considerare caminul sunt urmatoarele:

  • Este mai ieftin decat inchirierea sau achizitia unei locuinte;
  • Iti ofera sansa de a socializa si de a-ti face prieteni mult mai repede decat ai face-o intr-o garsoniera;
  • Este, de regula, foarte aproape de facultate, asadar poti dormi mai mult in fiecare dimineata.

Dezavantajele sunt si ele destul de evidente si constau in faptul ca nu prea poti sa ai liniste, dat fiind spiritul foarte exploziv al studentilor, nu ai spatiu privat foarte mare si pot sa apara destul de multe neintelegeri.

Per total, indiferent ce alegi, viata de student in Bucuresti este frumoasa, atata vreme cat reusesti sa te integrezi in noua societate si sa imbini intr-un mod eficient toate elementele care iti construiesc noua viata.