Sfaturi utile pentru alegerea unei formatii de nunta

Foarte multe cupluri aleg serviciile unei formatii nunta, care poate sa cante live si sa creeze atmosfera. Este normal, in conditiile in care avantajele fata de un DJ sunt cat se poate de evidente. Totusi, o formatie pentru evenimente poate sa contureze si probleme in cazul in care nu este aleasa asa cum trebuie.

Din acest motiv, cei de la www.lucianband.ro au venit cu o serie de sfaturi utile care sa asigure un eveniment perfect din punct de vedere al ambiantei sonore.

Care sunt cele mai importante criterii de care trebuie sa se tina cont?

formatie de nunta1) Stabilirea bugetului. Evident, oricine si-ar dori o trupa mare si foarte cunoscuta la nunta, insa de cele mai multe ori bugetul permite doar o formatie nunta decenta. De regula, costul pentru o trupa incepe de la 1000 de euro si poate sa depaseasca 10 000 de euro, cu tot cu cazare, costuri de calatorie, mancare, etc. Este important ca bugetul sa fie unul cat mai strict, in asa fel incat sa nu apara probleme dupa eveniment.

2) Stabilirea numarului de muzicieni. Exista trupe cu 4 membri si trupe cu 10 membri. Cu cat numarul este mai mare, cu atat atmosfera poate sa fie mai placuta, insa in acelasi timp pot aparea si probleme de coordonare. De regula, trupele care au un numar mai mare de cantareti pot sa abordeze mai multe genuri muzicale si pot crea o atmosfera de neuitat.

3) Cautarea unor solutii locale. In prima instanta, cautarile trebuie sa aiba loc local. Cu cat trupa este mai aproape, cu atat se pot organiza mai multe auditii inainte si se pot micsora cheltuielile. O trupa din localitatea in care se organizeaza nunta va elimina din start cheltuielile de cazare si de transport.

4) Stabilirea unui program si semnarea unui contract. Inainte de eveniment trebuie sa fie purtata o discutie serioasa cu reprezentantii trupei. Trebuie sa fie stabilit un program, in conditiile in care majoritatea formatiilor au sesiuni de 40-50 de minute de cantat, dupa care urmeaza pauze. Programul trebuie sa implice si umplerea golurilor cu muzica inregistrata, care la fel, trebuie sa fie aleasa cu atentie.

5) Stabilirea dansului mirilor. Multe cupluri aleg sa danseze pe o melodie inregistrata. Totusi, un efect mult mai interesant poate sa il aiba un dans pe muzica live. De aceea, acesta trebuie sa fie stabilit cu trupa. Este indicat ca una dintre repetitiile de dans sa fie organizate in compania trupei.

Atentie foarte mare la semnarea contractului! Acesta trebuie sa contina cat mai multe detalii referitoare la eveniment si sa scuteasca beneficiarii de orice tip de neplaceri. Trebuie sa fie stabilita ora la care urmeaza sa inceapa evenimentul, trebuie sa fie stabilit programul pentru intreaga seara si evident, eventualele penalitati in cazul in care se intarzie sau in cazul in care rezultatul nu este intocmai cel asteptat.