Retete de prajituri delicioase pentru Halloween

Sarbatoarea de Halloween se apropie cu pasi repezi, fapt pentru care magazinele, cofetariile si saloanele de infrumusetare se pregatesc din timp pentru aceasta zi.

Ziua de Halloween se serbeaza in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, moment in care se sarbatoreste in toata lumea Ziua Sfintilor. In aceasta noapte copiii obisnuiesc sa se costumeze, machieze si sa plece in cautarea de bomboane si prajituri sunand la usa vecinilor.

Daca va doriti sa fiti o bucatareasa nemaipomenita si sa gatiti cateva retete de prajituri delicioase pentru copii cu tematica de Halloween, ne-am gandit sa va prezentam cateva retete de care copii se vor indragosti.

Negresa cu ciocolata amaruie in forma de mormant

Aveti novie de: 190g faina, un varf de sare, 1 lingurita cafea, 10 galbenusuri, 340g ciocolata amaruie, rupta in bucati, 30g unt,1 lingurita extract de vanilie, 80g frisca lichida, 180g zahar brun, 200g zahar tos.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se unge cu unt o tava in care a fost asezata folia de aluminiu. Ciocolata se da prin razatoare, se amecteca cu cafea, unt si se topeste in bain-marie. Dupa ce se formeaza o compozitie omogena se adauga zahaturi si se mesteca pana se topeste, apoi se lasa la racit.

In acest timp mixati galbenusurile, iar in acest timp se adauga frisca lichida, vanilia, iar la sfarsit crema de ciocolata si se amestica pana cand se formeaza un amestec omogen, se adauga si faina pana obtineti un aluat greoi.

Se aseaza aluatul in tava unsa cu unt si niveleaza pana obtineti un aluat drept, dupa care se baga la cuptorul incins timp de 40 de minute. Cand este gata puteti taia negresa in dreptunghiuri si o puteti decora cu biscuiti, forme de martipan pentru Halloween si crema de ciocolata.

Bomboane de ciocolata in forma de paianjen

Aveti nevoie de: 1 tableta ciocolata cu lapte, jeleu negru la rola, 300g pandispan sau negresa, 2 tableta ciocolata neagra, bomboane mici negre, creioane cu pasta zahar.

Se smarama blatul de prajitura. Topiti in bain-marie ciocolata amestecata cu lapte, iar cand este gata adaugati jumatate din compozitie peste blatul sfarmat. Peste cealalta jumatate din compozitie adauga ciocolata amaruie si topeste-o pana cand obtii un amestec omogen.

Din blatul sfarmat amestecat cu ciocolata formeaza bomboane rotunde pe care le intepi cu bete de bomboane sau de lemn. Odata formate, da-le prin ciocolata ramasa si lasa-le la scurs pe un gratar. De asemenea, adauga fulgi de ciocolata peste bomboanele formate. Cand s-au racit si intarit bomboanele, din jeleul negru formeaza picioarele paianjenului. Din creioane cu pasta de zahar poti forma ochii. Pofta buna!

 Sursa foto: culinar.ro