Pronosticuri Cupa Africii pe Natiuni 2012

Pronosticuri Cupa Africii pe Natiuni 2012

Continentul “negru” isi incepe cursa pentru o noua campioana a Africii, avand in vedere ca marea pierzatoare este Egipt (castigatoarea ultimilor 3 editii) care nu s-a calificat,surprinzator. Tarile gazde ale turneului Cupa Africii pe Natiuni 2012 sunt Guineea Ecuatoriala si Gabon.

Inceperea va avea loc la ora 21:30 intre Guineea Ecuatoriala si Libia. Pe data de 1 februarie se va incheia faza grupelor iar dupa 3 zile vor incepe sferturile. Finala va avea loc la Libreville, capitala statului Gabon pe 12 februarie.

Acest mare turneu va afecta evident Franta, care detine o treime din numarul celor plecati cu 64  din totalul de 184 din toate tarile Europene. Tari importante care nu vor juca sunt Egipt, Nigeria, Camerun, Africa de Sud si Togo.

Clasamentul trofeelor este dominat de Egipt cu 7,urmata de Ghana si Camerun cu cate 4 trofee.Doua victorii pentru Nigeria şi Republica Democratica Congo, 1 la Tunisia, Sudan, Coasta de Fildes, Algeria, Etiopia, Maroc, Africa de Sud şi Congo.

Vedeta turneului este Didier Drogba(jucator la Chelsea Londra) care are 33 de ani. Alte nume mari sunt: Kalou, fratii Kolo si Yaya Toure, Gervinho, Keita, fratii Ayew, Dem Ba Ba, Papiss Cisse.

Grupa A: Guineea Ecuatorială, Libia, Senegal, Zambia.

Grupa B: Coasta de Fildes, Sudan, Burkina Faso, Angola.

Grupa C: Gabon, Niger, Maroc, Tunisia.

Grupa D: Ghana, Botswana, Mali, Guineea.

Favorite si Pronosticuri Cupa Africii pe Natiuni 2012, conform agentiei Bwin

Coasta de fildes cota 2.50

Ghana cota 5.00

Senegal cota 6.00

Maroc 9.00

Tunisia 12.00