Poze si imagini cu Rapid

Clubul Rapid Bucuresti s-a infiintat la data de 25 iunie 1923 sub denumirea de ” Asocita Culturala si Sportiva CFR “. Primul presedinte al acestui club, este Teofil Copaci, care era maistru al Atelierelor din cartierul Grivita, aflat in Bucuresti. Echipamentele rapidistilor au fost confectionate din panza visinie, iar de atunci culorile sunt pastrate pana in prezent. Alb-visiniii sunt un club romanesc de fotbal, ce isi are resedinta in Bucuresti. In palmaresul rapidistilor se numara 4 titluri de campiona a Romaniei si 13 Cupe ale Romaniei.Este un club de traditie, cu numerosi fani pe plan national. Istoria Rapidului este marcata de rivalitatea cu celelalte 2 echipe bucurestene renumite, si anume Dinamo Bucuresti si Steaua Bucuresti.


Echipa care in prezent este antrenata de tehnicianul Razvan Lucescu, fiul lui Mircea Lucescu, isi disputa meciuri de pe teren propriu pe Stadionul ” Giulesti” numit Valentin Stanescu. Lucrarile la acest stadion au fost incepute in 1936 atunci cand arhitectul Gheorge Dumitrescu a conceput proiectul. A fost finalizat 2 ani mai tarziu, si reprezenta o miniatura a stadionului englezesc al formatiei Arsenal Londra. Capacitatea acestuia este de 19.100 locuri, toate pe scaune, un deliciu total adus suporterilor care pot sa-si incurajeze echipa favorita la orice meci.

Imnul alb-visiniilor a fost compus de catre Adrian Paunesc si Victor Socaciu imediat dupa un meci amical intre Flacara si Rapid jucat chiar pe Stadionul Giulesti. Rapidul detine o galerie aristocratica. Galeria ” ciorilor ” este cea mai veche din tara iar la nivel national are in componenta numerosi suporteri.