Poze si Imagini cu ghiocei

Dupa cum bine stim, ghiocelul este prima floare ce anunta venirea primaverii. Cand vom observa pentru prima data capetele lor albe si gingase iesin din plapuma alba a iernii, vom sti ca atunci primavara este aproape. Chiar daca au un aspect foarte fragil si inocent, ele sunt foarte rezistente, iar cu cat gerul dureaza mai mult, cu atat ele vor trai mai mult. Totodata ghioceii au proprieti nebanuite antibacteriene si este foarte util in diferite probleme dermatologice.

Foto : cluj4all.com

Firavi si delicati, cu flori albe, ghioceii sunt primii care apar pe piata fiind vestitorii primaverii. Tulpina lor este de o culoare verde crud, este foarte subtire si sensibila, dar care sustine frumoasa floare in forma de clopotel. Floarea este de culoare alba si seamana cu doua aripi deschise.

Foto: 2.bp.blogspot.com

Desi par a fi foarte inocenti, dupa cum v-am mai spus, cu cat persista gerul, cu atat vor trai mai mult. Insa rata lor de viata este de aproximativ 3-4 zile. Ghioceii reprezeinta simbolul sperantei si bucuriei, si deseori sunt asociati cu urmatoarele caracteristici de caractor : rezistenta si curaj deoarece pot indura gerul aspru al nemiloasei ierni si prevestesc primavara.

Foto: deviantart.com

Chiar daca exista in total 70 de specii de ghiocei, toate au culoarea alba. Exista totusi si o legenda care spune ca dupa ce Adam si Eva au fost alungati in rai, un inger a transformat fulgii de nea in acest flori minunate, ghiocel pe care le-a daruit celor izgoniti ca simbol al sperantei.