Pasiunea pentru ceasuri

Un magazin de ceasuri online este destinatia oricarui pasionat de ceasuri, unde el si altii asemeni lui se simt pe deplin fericiti. Un magazin de ceasuri este pentru acestia asemeni unui candy shop pentru copii. Daca ati intalnit vreodata o astfel de persoana, o sa-mi intelegeti perfect comparatia si o sa va dati seama ca nu exagerez deloc cand zic asta. Colectionarii, cei cu adevarat pasionati de ceasuri au inceput cu un simplu ceas; si dupa, nu s-au mai putut opri deoarece aceasta patima intra in sange si nu mai scapi de ea toata viata.

Trebuie insa facuta o distinctie exacta intre iubitorii de ceasuri si pasionatii de ceasuri; iubitorii de ceasuri au in colectia lor exemplare multe si produse de brand. Pasionatii de ceasuri insa au produse specifice, exemplare din editii limitate, exemplare scumpe din colectii ale marilor producatori de ceasuri.* Daca in colectia iubitorilor de ceasuri o sa gasim si exemplare de ceasuri ieftinesau chiar ceasuri no name , colectiile celor cu adevarat pasionati enumera mai degraba cateva brand-uri si modele, dar a caror valoare estimata depaseste cu mult imaginatia unui om obisnuit.

Toturi, exista o anumita categorie de ceasuri care se regasesc in colectiile ambelor categorii; este vorba de colectia de ceasuri militare. Este foarte adevarat insa ca de la caz la caz modelele sunt altele si ceea ce face diferenta intre ele este pretul de achizitie al exemplarelor. Modele ieftine de ceasuri militare pot avea preturi incepand de la cate sute de ron si pot ajunge pana la cateva zeci de mii de euro, daca vorbim de modelele scumpe.

De cele mai multe ori insa cei cu adevarat pasionati fac sacrificii mari pentru colectiile lor; uneori stau pe listele de asteptare si cateva luni sau ani pentru a achizitiona un* ceas pe care il doresc sau participa la licitatii si sunt dispusi sa plateasca sume mari pe ceasuri unicat, ceasuri care au apartinut unor mari personalitati sau produse editie limitata.