Pantofi de damă vs balerini

Când vine vorba de pantofi de damă și balerini părerile sunt foarte împărțite. Doamnele și domnișoarele, chiar și unii domni, pledează pentru pantofi, deoarece aceștia sunt mai eleganți și fac piciorul mai frumos. Balerinii au și ei publicul lor, însă, de cele mai multe ori nu sunt preferați de către bărbați (cei care mai critică modul de îmbrăcăminte și încălțămintea doamnelor și domnișoarelor), deoarece consideră că aceștia nu fac piciorul la fel de frumos ca pantofii cu toc. Balerinii pot fi purtați cu aproape orice îmbrăcăminte, fiind foarte practici, de aceea au și foarte multe adepte. Aceștia sunt potriviți pentru o plimbare seara prin parc și sunt o alternativă potrivită pentru doamnele sau domnișoarele care nu suportă să poarte pantofi cu toc.

Pantofii de damă cu toc oferă oricărui stil de îmbrăcăminte un strop de eleganță. Aceștia sunt aleși în detrimentul balerinilor, atunci când vine vorba de mers la un eveniment anume sau când serviciul cere o anumită ținută. “Acei pantofi” nu sunt chiar foarte ușor de găsit, deoarece este cunoscut faptul că atunci când îi vedem în vitrină sau într-un magazin online și ne plac atât de mult, de cele mai multe ori nu au numărul potrivit sau depășesc cu mult bugetul pe care îl avem pus deoparte.

În ceea ce privește confortabilitate, s-ar putea spune că balerinii sunt mai confortabili decât pantofii de damă cu toc, însă acest lucru este doar ceva subiectiv, ține de persoană la persoană. Cineva se poate simți foarte confortabil purtând balerini, iar altcineva purtând pantofi cu toc. Într-adevăr, atunci când vine vorba de mers mai mult timp pe jos prin oraș, iar mai apoi prin parc la o plimbare, parcă tot mai bine merg balerinii decât pantofii cu toc. Aceștia permit persoanei respective să pășească mult mai în voie și parcă oferă aceas libertate în mișcare, comparativ cu pantofii cu toc. Pantofii, însă, pot fi purtați și ei foarte bine la o plimbare prin parc, însă, la un drum mai lung, picioarele se vor resimți.

Pantofii de damă ar câștiga de departe bătălia cu balerinii, deoarece aceștia arată mult mai bine în picioarele doamnelor și domnișoarelor, aceștia sunt mult mai grațioși și exprimă mult mai multă eleganță și stil. Dau un plus oricărei ținute și te pot scoate ușor din anonimat, mai ales dacă au o formă anume și vin într-o culoare îndrăzneață.