Paleta de tenis de masa. Cum se alege?

paleta tenis masa

Pentru cei care nu au pus in viata lor mana pe o paleta de tenis de masa, acest instrument atat de util jucatorilor pare simplu si ieftin. Pana la urma este vorba despre o simpla bucata de lemn imbracata in cauciuc. Totusi, cei care joaca frecvent ping – pong stiu ca fiecare detaliu conteaza. Paletele sunt construite in asa fel incat sa se potriveasca cat mai bine pe stilul jucatorului, motiv pentru care exista palete pentru incepatori, palete pentru avansati si palete gandite in asa fel incat sa ofere control, viteza sau spin.

Cum se alege cea mai buna paleta de tenis de masa?

Cu ajutorul celor de la www.chibzuinta.ro am creat un mic ghid care sa ajute la achizitia celei mai bune palete de tenis de masa. O paleta buna nu este una neaparat scumpa, ci pur si simplu una potrivita pentru utilizator. Tocmai de aceea, este bine sa se tina cont de :

  • experienta pe care o are jucatorul. Daca este incepator va avda nevoie de o paleta care sa ii ofere un control cat mai bun. Aceasta este usoara si lenta, permitand perfectionarea unui joc cat mai defensiv. Cei care au deja o experienta vor dori sa joace mai ofensiv, iar acest lucru le va cere o paleta de viteza.Jucatorii foarte experimentati pot solicita si o alta caracteristica a paletei: capacitatea de a asigura efectul de rotire a mingii, in asa fel incat sa fie trimisa cu efect. De regula, paletele destinate spinului sunt grele si ofera viteza si putere fiecarei lovituri. Partea mai putin placuta este faptul ca sunt mai greu de controlat.
  • Din ce este realizata paleta? Materialele din care este construita paleta pot sa determine, la randul lor, nivelul parametrilor de performanta amintiti mai sus. La toate paletele materialul de baza este lemnul, insa acesta poate sa aiba o varietate mare de greutati si sa aiba o textura foarte diferita. Pentru paletele de control este nevoie de un lemn mai rigid iar pentru cele de viteza este ideal un lemn foarte greu. Partea care acopera lemnul este realizata din burete si cauciuc, iar detaliile de aici conteaza foarte mult. Daca paleta este moale, aceasta va genera un efect de spin mai puternic, insa va scadea viteza. Sunt foarte multe mici detalii care conteaza si pe care nu le putem detalia, insa cei pasionati se pot informa intens in ceea ce priveste constructia unei palete de ping-pong.
  • Forma paletei. Nu in ultimul rand, conteaza forma. La prima vedere toate paletele par a fi identice, insa lama si manerul pot avea diverse forme. Manerul, spre exemplu, poate sa fie drept, anatomic sau concav. In ceea ce priveste lama, acdasta poate sa fie curba sau dreapta, in asa fel incat sa se decida gradul de control al mingii.

O paleta de tenis buna nu este neaparat o paleta de tenis scumpa, ci este cea care se muleaza cel mai bine pe experienta pe care o ai. Astfel, inainte de a achizitiona un astfel de produs este bine sa si incerci cateva palete in magazinele de specialitate, pentru a vedea pe propria piele care sunt diferentele.