Noua impartire a Romaniei – Regiuni sau judete ?

Urmaream intr-o zi ce se mai discuta pe postul de televiziune Realitatea TV, si atunci am ramas putin socat vazand ca aceasta problema , ceea de a imparti Romania in regiuni este totusi destul de grava.

Nu e asa usor sa modifici o schema ce functiona de ani de zile. Noile judete vor fi viitoarele regiuni , dar daca va intrebati de ce, raspunsul ar fi foarte simplu : BANI !

Toata lumea vorbeste de bani , bani si iar bani. Nu se gandeste nimeni la cheltuielile pe care romanul de rand trebuie sa il aiba pentru a schimba bulentunul sau pasaportul sau cheltuielile pe care acesta trebuie sa le aiba pentru a ajunge in capitalele acestor regiuni.

Toti discuta despre cum o sa fie gestionati acesti bani, dupa parerea mea fiecare are interesul sa fure, nu facem nume de partid politic sau numele unor ministri sau parlamentari. Dar asa cum bine stiti noile regiuni vor fi alcatuite la conducere de putine persoane, iar acest lucru va face ca banii sa treaca prin mai putine maini.

Cuvinte mari precum Constitutie, lege si asa mai departe, mi se par o mare porcarie deoarece coruptia a ajuns niste nivele foarte mari. Trecand de la cearta vazuta pe Realitatea TV am remarcat un singru lucru. Toata lumea vrea sa castige, dar intrebarea mea pentru voi este urmatoarea…

Pana la urma de ce trebuie sa facem o noua impartire in Romania ? Daca raspusul este cel pe care il stiu si eu , atunci nu inteleg de ce toata lumea se contrazice, banii de la Uniunea Europeana vin doar daca avem regiuni. Ok.. atunci care ar fi problema daca am face o impartire corecta, in baza economiei noastre.

Dupa parerea mea este mai usor sa ne rezolvam problemele  cu ajutorul altora, decat noi singur. Discutii interminabile au loc pe toate posturile de televiziune dar rezultatele sunt 0. Offf trag din nou aer in piept si ma gandesc oare cand o sa ajungem si noi ca altii ?