Mos Craciun exista ?

Mos Craciun exista? Cu totii ne punem intrebarea asta. Insa cine ne poate raspunde cu exactitate ?

Eu unul tind sa cred ca exista. Da ! Pentru mine Mos Craciun exista ! Spun asta pentru ca el aduce fericire si bucurii copiilor entuziasmati cu inima pana la cer de venirea lui, de faptul ca vor primi cadouri de la Mosul. Si stiu asta din proprie experienta. Am fost copil si stiu cum este acel sentiment. E magnific! Emotii mari atunci cand ii redactam Mosului o scrisoare in care povesteam ce anume ne dorim cel mai mult dar impodobirea bradului alaturi de parinti,ne invaluie intr-o poveste de basm.

Pentru copii, cea mai durerea veste este sa afle din intamplare, de la oricare din preajma lui, ca Mos Craciun nu exista. Ei cred intr-o lume magica, plina de bucurie si lumini. Definitia acestei lumi este acea stare redata cand privim un brad frumos impodobit.

 

Mos Craciun are datoria ca pana pe 24 decembrie sa citeasca toate scrisorile primite de la copii din lumea intreaga si sa verifice care sunt cuminti si care nu sunt cuminti pentru a le putea selecta cadoul potrivit fiecarui copil. El va fi ajutat de spiridusi pentru preparea jucariilor din sediu lsau din Laponia. Cu acordul sprijinit de catre renii sai iubiti, el va putea sa imparta tuturor copiilor cate un cadou in noapte de 24 spre 25 decembrie.

In ciuda varstei sale inaintate, el inca mai face fata acestei obligatii pe care o are : sa faca copii din lumea intreaga fericiti. El stie intotdeauna sa-i faca pe cei mici fericiti si nu a dat gres niciodata. Desigur, asta daca nu au fost rai !

Tu ai fost sau nu cuminte?