Mesageria instantanee

Mesageria instantanee permite comunicarea simultana intre utilizatori avand un timp de raspuns foarte scurt. Multe sisteme de acest gen permit utilizatorilor sa anunte daca sunt sau nu la birou, daca sunt ocupati. Unii utilizatori sustin ca mesageria instantanee agreseaza intimitatea mai putin decat conversatiile telefonice deoarece nu este intocmai necesar sa raspunzi imediat persoanei care te apeleaza.

In Romania, Yahoo Messenger este cel mai folosit client de mesagerie instantanee, este gratuit si il poate folosi orice are un cont Yahoo!, tot ce trebuie sa faci este sa downloadezi si sa descarci executabilul de pe siteul oficial. Pe langa mesagerie, prin termediul lui poti trimite fisiere, iti poti uploada avatare (poza care iti va insoti mesajele trimise), daca detii un microfon poti folosi functia convorbiti PC to PC sau daca detii o camera web poti initia un video-call.

In urma unor studii, s-a constatat ca in proportie de 62%, romanii folosesc mesageria instanta pentru a flirta, deoarce asa se simt mai putin intimidati, scapa de sfiala daca cealalta persoana i-ar vedea inrosindu-se sau balbaindu-se, au mai mult timp de gandire inainte sa raspunda, unii dintre ei chiar recunoscand ca folosesc mesageria instantanee pentru a flirta cu mai multe persoane in acelasi timp.

Pentru cei mai timizi, mesageria instantanee reprezinta o metoda buna de a agata deoarece scapa de tracul aferent intalnirilor, pauzele stanjenitoare nu mai reprezinta un impediment. Insa, daca vrei sa incepi o relatie prin intermediul mesageriei cel mai bine ar fi sa o iei pas cu pas si sa nu te hazardezi doar pentru a scapa de statusuri gen single, celibatar etc.